podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Tamara Pocak
Tamara Pocak
0 13.02.2015 08:51:38

Panvita Pomgrad si želi na zaključni turnir

Arsen Perić
Prekmurci se bodo od danes do nedelje merili na kvalifikacijskem turnirju za eno preostalo mesto na finalnem turnirju srednjeevropske lige.

Zamejski Dob je že v pričakovanju novega odbojkarskega praznika, ki bo na sporedu natanko čez mesec dni, znano pa je že, da se bodo za lovoriko v okrnjeni izvedbi srednjeevropske lige merili domačini, Hypo Tirol Innsbruck in ACH Volley. Za četrto mesto se bodo v naslednjih dneh merile štiri ekipe, med njimi je še drugi slovenski predstavnik – aktualni državni podprvak Panvita Pomgrad. Poleg njega bodo v hrvaškem Nedelišću nastopili še domačini, Mladost Marina Kaštela in slovaška Spartak Myjava.

Spored
Danes: Panvita Pomgrad – Mladost Marina Kaštela (17.00), Međimurje Centrometal – VT Spartak Myjava (19.00)

Sobota: Mladost Marina Kaštela – VT Spartak Myjava (16.00), Međimurje Centrometal – Panvita Pomgrad (18.00)

Nedelja: Spartak Myjava – Panvita Pomgrad (14.00), Međimurje Centrometal – Mladost Marina Kaštela (16.00)

»Nekaj informacij o nasprotnikih imamo, pogledal sem si nekaj tekem Kaštele, posnetkov slovaškega predstavnika sicer nimamo, smo se pa pozanimali, kdo igra. Brez podatkov se torej ne odpravljamo na turnir,« je pred današnjim prvim obračunom povedal trener Dejan Fujs, ki v vlogi favorita vidi predvsem Kaštelo. »Mislim, da so tudi Slovaki kakovostni, ne smemo izključiti niti Nedelišća, ki je v hrvaškem prvenstvu premagal sicer vodilno Kaštelo. Menim, da bo turnir zelo zanimiv in izenačen.« Čeprav bo za Prekmurce služil tudi za piljenje forme za ključni del državnega prvenstva. »Te tekme bodo predvsem za mlade igralce zelo dobrodošle in mislim, da bomo od njega odnesli glede na uvrstitev. Toda to ne pomeni, da ne bomo priložnosti za prvo mesto zgrabili z obema rokama,« je odločen Fujs. Prekmurci so v letošnji sezoni doživel kar nekaj sprememb v igralskem kadru, ta ekipa, ki je ostala, pa po trenerjevih besedah iz tedna v teden napreduje. »Prav zato ta turnir prihaja v pravem trenutku, veliko smo morali spreminjati, zdaj pa se moramo uigrati in pripraviti na nadaljevanje sezone.«

Članki iz rubrike