favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 28.03.2015 22:12:28

Mariborčanke povedle z 1:0

Drago Wernig - TAKA
Odbojkarice Nove KBM Branika so v prvi finalni tekmi državnega prvenstva s 3:1 premagale Cacit Volleyball. Druga tekma se bo igrala v sredo v Kamniku.

Gostje so v uvodnih minutah prvega niza imele nekaj težav s sprejemom, gostiteljice so znale to unovčiti, dosegle nekaj točk zapovrstjo in povedle 14:10. Trener Kamničank Gašper Ribič je vzel pol minute odmora, a se stanje na igrišču v nadaljevanju tekme ni spremenilo; ob drugem tehničnem odmoru je bilo 16:12.

Po asu Marine Kaučič in šesti točki Ize Mlakar je prednost Mariborčank narasla na 18:12. Ribič je posegel tudi po menjavah, ki pa niso prinesle želenega učinka. Gostiteljice so povedle z 21:13, nato pa malo "predahnile", tako da so se gostje v končnici približale na štiri točke (23:19), preobrata pa niso bile sposobne narediti.

Kamničanke so drugi niz začele bolj odločno, kar se jim je obrestovalo, tako da so izid izenačile na 1:1. Mariborske odbojkarice so v začetku tretjega niza pokazale povsem drug obraz. Zaigrale so bolj zbrano, odločno in zanesljivo. Po visoki prednosti so nekoliko popustile, gostje so se približale, a so morale vseeno priznati premoč domačinkam.


Četrti niz je spet prinesel spremembo na igrišču. Gostje so začele silovito in povedle z 12:6. Ob drugem tehničnem odmoru so vodile že z 22:15, nato pa se je začela drama. Mariborčanke so po začetnih udarcih Anite Sobočan osvojile šest točk zapored, dve tudi z blokom Saše Planinšec, povedle so s 24:23, zmagovito točko pa je dosegla Mlakarjeva.

"Vsaka tekma proti Calcitu je zahtevna in vesel sem, da smo zmagali. Zaradi pomembnosti tekme je bilo v igri precej napak, toda v odločilnih trenutkih je prišla do veljave naša večja želja po zmagi. Napake s tokratne tekme bomo v Kamniku skušali popraviti," je povedal trener Nove KBM Branika Bruno Najdič.

"Zadovoljen sem z igro naših deklet. To, kar se je zgodilo v četrtem nizu, se ne bi smelo, toda zaradi tega igralkam ne zamerim. Imeli smo priložnost za izenačenje v nizih, zapravili smo jo in lahko le čestitam Mariborčankam za zmago. Upam, da bomo na drugi tekmi imeli več sreče," je razložil trener Calcita Volleyballa Gašper Ribič.


NKBM Branik - Calcit Volleyball 3:1 (19, -22, 20, 23)

Maribor - Dvorana Lukna, gledalcev 550, sodnika: Globačnik (Topolšica) in Valentar (Prevalje).
NOVA KBM BRANIK: Mlakar 28, Blagne, Ammerman 9, Kaučič 6, Ajnihar, Sužnik, Čeplak, M. Planinšec, Najdič 5, S. Planinšec 12, Sobočan 12, Pintar 2, Eržen.
CALCIT VOLLEYBALL: Kamnik: Kranjc 1, Barnes 10, Božič, Kregar, Borko 1, Vrhovnik 1, Igličar 15, Kučej 8, Hribar 2, Jerala, Ščuka 13.

Članki iz rubrike