sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Tamara Pocak
Tamara Pocak
0 23.04.2015 10:49:21

Ne od nas, temveč od nasprotnikov

Četrta tekma finala državnega prvenstva se bo danes ob 17.30 začela s prednostjo ACH Volleyja in prvo zaključno žogo enajstkratnih državnih prvakov.

Prepričani smo, da bo dvorana v Kamniku pokala po šivih, motivacije tako na eni kot na drugi strani ne manjka, vprašanje pa je, kdo bo od prvega trenutka z mislimi in glavami pri stvari.

FINALNA SERIJA
ACH Volley – Calcit Volleyball 2:1

4. tekma: Calcit Volleyball – ACH Volley (danes ob 17.30)

Igra se na tri zmage, morebitna 5. tekma bo v nedeljo ob 18. uri.

Prav to je ekipi, ki jo vodi Marko Brumen, na tretji tekmi primanjkovalo po tem, ko so dobili prvi niz. Igra je bila preveč zmedena, igralci so delali preveč napak, na koncu pa se je vse skupaj končalo s porazom. A že takoj po tekmi si izkušeni slovenski strateg ni belil glave s tem, ne nazadnje se je serija zdaj spet preselila v Kamnik, kjer so bili njegovi varovanci letos že uspešni, podobnega scenarija se nadejajo tudi tokrat. "Na tretji tekmi je bila težava v tem, da so naši igralci porabili veliko energije za to, da so igrali na tako visoki ravni. V štirih dneh se nismo uspeli dovolj dobro regenerirati, čeprav smo imeli dva regeneracijska treninga, tistih pet nizov je bilo očitno prehudih," je povedal Brumen, ki upa, da bodo njegovi varovanci pred današnjim obračunom za biti ali ne biti veliko bolj sveži. Tako fizično kot psihično. 

navijaci ap


Prepričan je tudi o tem, da njegova ekipa še ima določene rezerve, a ne beži od dejstva, da je ACH Volley favorit tega finala. "Že nekaj let svojim igralcem govorim, da si morajo želeti, da je dober igralec dober vsak dan. Če hočejo kdaj igrati v tujih ligah, kar si nekateri od njih želijo in tudi zaslužijo, bodo morali biti boljši." In kako v Kamniku pričakujejo današnji finale? "Po tihem sem takšen razplet pričakoval, vem, da smo sposobni odigrati bolje. Vsekakor pa je to, ali bomo zmagali, odvisno predvsem od ACH Volleyja. Če bo njegova ekipa na igrišče stopila samozavestno, če bo igral tako dobro kot na tretji tekmi, potem bomo imeli izjemno težko delo. Upanje umira zadnje in mi vsekakor pričakujemo še peto tekmo," je optimistično zaključil Brumen in dodal, da bo v nasprotnem primeru nasprotniku športno priznal poraz.

"Dejstvo je, da nam bo v Kamniku težje, kajti v Tivoliju smo navajeni visokega stropa in nam je lažje igrati v obrambi. Ne glede na to se že veselim jutrišnje, upam, da zadnje tekme v letošnji sezoni. Toda če nam to ne bo uspelo, ne bo nobene panike. Do naslova državnega prvaka bomo potem skušali priti v Tivoliju," je na drugi strani povsem miren kapetan oranžnih zmajev Andrej Flajs. Tudi Ljubljančani so v tej finalni seriji pokazali dva obraza. Borbenega v Tivoliju in nekoliko bolj bledega pod nizkim kamniškim stropom.

ach nm


"Glede navijačev ima Calcit morda celo nekaj malega prednosti, saj ima manjšo dvorano in jo je lažje napolniti. V njegovi dvorani je vedno zelo glasno, ima zelo glasne bobnarje, pa tudi ko igra v Tivoliju, ga na tribunah spremlja veliko navijačev. Seveda si pohvale zaslužijo tudi naši oranžni navijači, ki so se za finalne tekme odzvali v precejšnjem številu." Ljubljančani naskakujejo svoj enajsti zaporedni in skupno dvanajsti naslov. Pred tem, ko so v sezoni 2004/05 začeli svojo serijsko prevlado v slovenski odbojki, so še kot ekipa Bleda do naslova prišli leta 2000, ko so premagali ekipo Olimpije. Takrat sta za Blejce igrala tudi zdaj prva moža kluba, Aleš Jerala in Rasto Oderlap, na nasprotni strani mreže v dresu poražene ekipe pa trener Bogdan Kotnik in najizkušenejši član ekipe Matija Pleško.

Članki iz rubrike