902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

lpp, avtobus, promet Svet24.si

To je služba, ki je ne spustijo iz rok do ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

alex volasko Njena.si

Alex Volasko in Lara o svoji zvezi: Ljubezen je ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 28.09.2015 08:22:36

Poljakinje za konec ali za senzacijo

Drago Wernig - TAKA
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se bo danes na evropskem prvenstvu pomerila s Poljsko.

Slovenske odbojkarice po dveh pričakovanih porazih na evropskem prvenstvu v Apeldoornu danes čaka še dvoboj s Poljsko, s še eno eno reprezentanco z bogato tradicijo, ki je na evropskih prvenstvih že osvojila dve zlati, štiri srebrne in pet bronastih kolajn.

Letos najbrž nima ekipe za odličja, tako kot Slovenija je izgubila tako proti Italiji kot proti Nizozemski, a bo v odločilnem dvoboju za tretje mesto v skupini A vseeno velik favorit.

Odbojkarski strokovnjaki so pred prvenstvom na podlagi pripravljalnih tekem menili, da je Poljska edina reprezentanca, s katero lahko izbranke Bruna Najdiča kolikor toliko enakovredno igrajo, to sta pokazala tudi prva kroga turnirja v Apeldoornu. Še vedno pa je bolj ali manj jasno, da se mora marsikaj poklopiti, če želijo Slovenke tekmice premagati, zasesti tretje mesto in se senzacionalno uvrstiti v drugi del tekmovanja. Bolj realno je, da bo za kapetanko Marino Cvetanović in njene kolegice to zadnja tekma na prvenstvu, čeprav dekleta morajo verjeti, da Poljakinje lahko premagajo, sodeč po izjavah, to verjamejo, v to verjame tudi strokovni štab.



"Ena od mojih želja je bila, da šele zadnja tekma odloči, kdo se bo uvrstil naprej. Ta želja se mi je izpolnila, zdaj se mi mora izpolniti še druga želja. Ta pa je, da pokažemo, kar znamo. Zagotovo bo na Poljakinjah večji pritisk, verjamem, da se lahko zgodi presenečenje, če bo tekma izenačena. Poljakinje so velike favoritinje, toda mi se ne bomo predali," ne izobeša bele zastave Najdič.

Slovenski selektor si je z zanimanjem ogledal dvoboj med Nizozemsko in Poljsko, v katerem je v prvih dveh nizih videl popolno nemoč Poljakinj, ki pa so nato tudi po zaslugi nizozemskih napak na sprejemu prišle k sebi in osvojile tretji niz, v četrtem pa so bile spet nemočne. Se pa je spet potrdilo, da ima Poljska v svojih vrstah eno res dobro posameznico, Katarzyno Skowronsko. Igralko, ki je s petimi različnimi klubi postala evropski prvak, je praktično nemogoče zaustaviti.

"Imajo dve super kakovostni zunanji igralki, ki nas lahko sami premagata, zagotovo bosta dosegli svoje točke, a morali bomo zaustaviti preostale. Zagotovo so bolj ranljive kot Nizozemke in Italijanke, a le če bo servis deloval, kot mora, in če nam bo stekla igra v napadu. Morali bomo biti učinkoviti s prvega tempa, predvsem pa bomo morali odmisliti, kdo stoji na drugi strani mreže. Če bomo vse to naredili, lahko presenetimo. Jaz verjamem, da lahko, upam, da tako razmišljajo tudi dekleta," je svoja upanja predstavil selektor.

Članki iz rubrike