stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ou
ou
0 03.10.2015 08:34:08

ACH Volley spet prvi favorit za naslov

Arsen Perić
S tekmami prvega kroga se bo danes začelo 26. državno prvenstvo v prvi slovenski moški odbojkarski ligi.

Tudi v letošnji sezoni bo prvi favorit enajstkratni zaporedni državni prvak ACH Volley, ki bo v uvodnem krogu igral z ravenskim Fužinar Metalom. Novinec v ligi je National Žirovnica, povratnik je SIP Šempeter.

Čeprav se bo prihodnji petek v Bolgariji in Italiji, tudi z udeležbo slovenske moške reprezentance začelo evropsko prvenstvo, se bo slovensko državno prvenstvo začelo že danes. Vsaj v prvih dveh krogih bodo oslabljeni odbojkarji ACH Volleyja, saj je Jan Kozamernik trenutno na pripravah v Mariboru, Ljubljančani pa bodo ob današnji tekmi z Ravenčani, že v ponedeljek igrali s Calcit Volleyballom.



"Za naš klub bo veliko priznanje, če bo Kozamernik igral za reprezentanco na evropskem prvenstvu, tudi brez njega pa naši cilji ostajajo isti. V obeh domačih tekmovanjih je naša obveza, da osvojimo prvo mesto. Glavni konkurent bo verjetno tudi v tej sezoni Calcit Volleyball, nevarna bosta tudi Salonit Anhovo, če bo zadržal vse letošnje okrepitve in Panvita Pomgrad," je pred začetkom prvenstva dejal Bogdan Kotnik, trener ACH Volleyja.

Že v minuli sezoni je bilo državno prvenstvo zelo izenačeno, nekaj podobnega lahko pričakujemo tudi v letošnji. Če so Ljubljančani prvi in za mnoge edini kandidati za naslov državnih prvakov, se toliko večji boj obeta za obstanek v ligi. Zato bo prvi cilj vseh drugih ekip uvrstitev v modro skupino, kamor se bo uvrstilo šest najboljših ekip prvega dela državnega prvenstva.

Članki iz rubrike