mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 09.10.2015 22:09:32

Po težavah na poti poraz

CEV
Odbojkarji Calcit Volleyballa so na prvi tekmi turnirja moške srednjeevropske lige v Innsbrucku izgubili proti domačemu Hypo Tirolu s 3:2 (22, -20, 20, -21, 14).

Kamničani so imeli v četrtek zelo pestro pot v glavno mesto Tirolske, kjer so se danes v prvi tekmi srednjeevropske lige pomerili z lanskoletnimi zmagovalci. Najprej so na meji z Nemčijo čakali eno uro, nato pa so nekaj pred polnočjo naleteli na zaprta vrata v hotelu, v katerem bi morali prenočiti. Šele, ko je trener Marko Brumen poklical policijo, so nekako le izsledili in poklicali lastnika hotela, tako da so utrujeni slovenski odbojkarji v posteljo legli šele okoli druge ure zjutraj.

V prvem nizu so domači odbojkarji, ki so igrali brez treh reprezentantov, Slovenca Gregorja Ropreta, Slovaka Stefana Chrtianskyja in Estonca Reneeja Teppana, ki so na evropskem prvenstvu, do odločilne prednosti prišli po drugem tehničnem odmoru. Z delnim izidom 5:2 so prišli do štirih točk prednosti (20:16), kar jim je zadostovalo za vodstvo z 1:0 v nizih.

V drugem nizu sta bila nezaustavljiva Tonček Štern, ki je bil v napadu učinkovit že v uvodnem nizu, in Domen Kotnik. Skupaj sta dosegla kar 17 od 25 točk (Štern 8, Kotnik 9). Ob prvem tehničnem odmoru so gostje vodili z dvema, ob drugem že s tremi točkami prednosti, dvojec Štern - Kotnik pa je zapečatil usodo domače ekipe.

Tretji niz je spet pripadel avstrijskim državnim prvakom, ki že več kot desetletje igrajo v ligi prvakov. Tokrat sta bila nerešljiva uganka Brazilca Douglas Duarte da Silva in Gabriel Soares Pessoa, ki je bil s tremi asi najbolj zaslužen za delni izid 6:0 in vodstvo Innsbrucka z 20:14. Kamničani so se jim še uspeli približati na tri točke zaostanka (19:22), ne pa tudi spreobrniti izida.


Česar slovenskim podprvakom ni uspelo v tretjem nizu, je uspelo v četrtem. Innsbruck je s točko prednosti vodil še ob drugem tehničnem odmoru, s tremi zaporednimi pa so Kamničani preko Andreja Štembergarja prvič v četrtem nizu prišli do vodstva (17:16). Vodstva do konca niza, ki se je končal z napako domače ekipe, niso več izpustili iz rok.

V tie-breaku so bili bližje zmagi Kamničani, ki so s točko Jana Brulca prišli do zaključne točke za zmago, ki je ostala neizkoriščena. Domačini so z dvema zaporednima blokoma, zadnjega je dosegel četrti Brazilec v ekipi Innsbrucka, Pedro Henrique Frances, le strli odpor calcitovcev.

V soboto se bodo odbojkarji Calcit Volleyballa v Innsbrucku na drugi tekmi uvodnega turnirja letošnje srednjeevropske lige pomerili s Panvito Pomgradom, v nedeljo pa bodo Sobočani igrali še z Innsbruckom.


Hypo Tirol Innsbruck - Calcit Volleyball 3:2 (22, -20, 20, -21, 14)

Innsbruck - Uni-Sportinstitut, gledalcev 200, sodnika: Juraček in Schimpl (oba Hrvaška).
Hypo Tirol Innsbruck: Beer 4, Peda 10, Sodja, Koraimann 18, Tusch 8, Soares Pessoa 28, Geiger, Frances 5, Ladner, Duarte Da Silva 10, Kronthaler, Ermacora.
Calcit Volleyball: Renko, Hribar, Novljan 6, T. Štern 30, Štalekar, Vidmar, Štembergar Zupan 16, Brulec 1, Lakner 3, Kotnik 17, Videčnik 3, Konjedic.

Članki iz rubrike