sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

ou
ou
0 27.01.2016 22:58:38

Zlati niz nič zlat

cev
Odbojkarji Calcit Volleyballa so na povratni tekmi osmine finala pokala challenge doma s 3:0 premagali Lokomotiv Harkov, vendar so zlati niz izgubili s 15:17, tako da se je v četrtfinale uvrstila ukrajinska ekipa

Slovenski pokalni zmagovalci so na prvi tekmi osmine finala pokala challenge v Harkovu izgubili z 1:3, zato so v svoji dvorani imeli dva cilja. Prvi je bil dobiti tekmo s 3:0 ali 3:1, nato pa ukrajinske odbojkarje premagati še v t. i. zlatemu nizu, ki se igra do 15. točke. Kamničani so brez izgubljenega niza prvi cilj izpolnili z odliko, zelo blizu pa so bili tudi do zmage v zlatem nizu, vendar niso izkoristili dveh zaključnih žog, ukrajinski odbojkarji pa so že svojo prvo in se uvrstili v četrtfinale.
Prvi niz so bolje začeli Ukrajinci, ki so izkoristili številne lastne napake domače ekipe in nekajkrat vodili z dvema točkama prednosti. Zadnjič pri izidu 14:12, na servis Tončka Šterna pa je prišlo do preobrata. Domen Kotnik je z blokom izid na 14. točki izenačil, z asom Tončka Šterna pa so Kamničani gostom pobegnili za tri točke (17:14). S tem pa obdobja dobre ekipe domače ekipe ni bilo konec. Z novim blokom, tokrat Žige Šterna, je bilo že 21:15, do konca niza pa je v domači ekipi točko, svojo šesto v uvodnem nizu, dosegel le še Tonček Štern, kajti druge tri so jim z lastnimi napakami "podarili" Ukrajinci, pri katerih je Jurij Tomin, ki je bil v Harkovu njihov najbolj nevarni igralec, dosegel le točko.
Z dobro igro so kamniški odbojkarji nadaljevali tudi v drugem nizu, v katerem so le enkrat vodili gostje, in sicer pri izidu 7:6. Na servis Jana Brulca so Kamničani dosegli štiri točke zapored, zadnjo je Jan Brulec dosegel z asom, prav po njegovi napaki pa je Lokomotiv na 15. točki izid še zadnjič izenačil. V nadaljevanju niza se je spet razigral Tonček Štern, ki je bil uspešen tudi v bloku, tako kot tudi Kotnik, ki je z blokom svoji ekipi priboril štiri zaključne žoge za vodstvo z 2:0 v nizih, tretjo je izkoristil Tonček Štern.
Tudi v tretjem nizu so prevladovali Kamničani, ki so še naprej "pritiskali" s servisi, bili višji v bloku, v napadu pa sta se Tončku Šternu pridružila še Domen Kotnik, ki je bil zelo uspešen tudi v bloku in Žiga Štern. Vse skupaj je dobro povezoval Jan Brulec in ob drugem tehničnem odmoru so domači odbojkarji vodili s šestimi točkami prednosti, pred vstopom v končnico niza pa s točko Žige Šterna že z 21:13.
O napredovanju v četrtfinale je odločal zlati niz, ki so ga domači odbojkarji začeli z vodstvom 4:1, vendar so na sedmi točki Ukrajinci izid izenačili. Na menjavo strani so s točko prednosti le odšli Kamničani, ki so imeli tudi dve zaključni žogi za zmago, obe sta ostali neizkoriščeni, zato pa so Ukrajinci do uvrstitve v četrtfinale prišli že s prvo zaključno žogo. V četrtfinalu bodo igrali proti ruski ekipi Fakel Novi Urengoj.


"Ko izgubiš na takšen način, ti seveda ni vseeno. Tri nize smo odigrali na vrhunski ravni, to je bila ena naših najboljših tekem v letošnji sezoni, žal smo v zlatem nizu nekoliko popustili, zmanjkalo nam je zbranosti v ključnih trenutkih tekme, posledica tega pa je bil naš poraz. Škoda, bili smo pred vrati Sibirije, zdaj nam preostaja le še državno prvenstvo," je dejal Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa.

Calcit V. -  Lokomotiv Harkov 3:0 (17, 22, 17)
Kamnik - Športna dvorana. 400 gledalcev. Sodnika: Savić (BiH) in Frigne (Belgija).
Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 4, T. Štern 22, Štalekar, Vidmar, Štembergar Zupan, Brulec 3, Lakner, Kotnik 12, Ž. Štern 13, Videčnik 3, Konjedic.
Lokomotiv Harkov: Teromenko 4, Žilinski 10, Kovalov, Plotnicki 15, Moroz, Tatarincev 4, Kovalčuk 2, Rudnicki, Fomin, Harmaš, Tomin 9, Holoven.

Članki iz rubrike