zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ou
ou
0 04.03.2016 21:51:01

Panvita Pomgrad doma poražena

www.alesfevzer.com
Odbojkarji Panvite Pomgrada so v svoji predzadnji tekmi srednjeevropske lige na domačem turnirju v Murski Soboti izgubili proti Posojilnici Dob z 0:3

Odbojkarji Posojilnice Doba so v svojo zbirko v letošnji srednjeevropski dodali še tretji slovenski skalp. Potem ko so na domačem turnirju premagali ACH Volley in Calcit Volleyball, so bili tokrat uspešni tudi na gostovanju pri Panviti Pomgradu. Čeprav ekipi iz Pliberka v smislu stanja na lestvici tekma ni veliko pomenila, saj so si že zagotovili nastop na zaključnem turnirju v Ljubljani - lahko se sicer še prebijejo na drugo mesto na lestvici, a bodo v polfinalu v vsakem primeru igrali z ACH Volleyjem, pa so vseeno imeli motiv. Trener Matjaž Hafner se je spoprijel z nekdanjim soigralcem in prijateljem, zdaj pa trenerjem murskosoboške ekipe Dejan Fujsom, v Murski Soboti pa sta kariero začela Uroš Pavlović in Andrej Grut, ki sta se hotela še enkrat dokazati murskosoboškemu občinstvu.

In to jim je uspelo, vsaj, kar se tiče rezultata. Gostje so bili boljši tekmeci, zmagali so s 3:0, a izid tudi malce zavaja, saj so bili Prekmurci, ki se na turnirju borijo, da bi se izognili zadnjemu mestu v ligi, v vseh nizih enakovredni do končnice. V drugem nizu so tako še vodili z 19:18, a izgubili z 19:25, v tretjem še imeli 16:16, a nato tekmecem dovolili devet zaporednih točk.

Gostje so pobudo prevzeli že na začetku tekme, kmalu povedli za tri točke, s tako prednostjo so še vodili pri izidu 17:20. A nato so domači s petimi zaporednimi točkami prešli v vodstvo, ki je bilo kratkotrajno. Gostje so se v prednost vrnili že pri izidu 22:21, nato zapravili prvo zaključno žogo, druge ne, za kar je z asom poskrbel Peter Wohlfahrtstätter.

V drugem nizu so Hafnerjevi izbranci povedli s 14:9, videti je bilo, da se domača barka potaplja. A se je za kratek čas rešila, Panvita je že pri drugem tehničnem odmoru vodila, vodila je tudi pri izidu 19:18, nato pa je sledil razpad sistema, za kar so krivi tudi servisi Pavlovića. Podobno se ji je zgodilo tudi v tretjem nizu, ko je še vodila s 15:12, nato pa predvsem po zaslugi servisov Kirila Krašnevskega in odličnega bloka gostov do konca osvojila vsega točko.



"Nismo bili posebej prepričljivi, nismo igrali, kot sem želel. A smo zaradi izkušenj in najbrž tudi kakovosti, ki je posledica dejstva, da smo le bolj profesionalen klub, zmagali. Sobočani so bili v nizih dolgo časa enakovredni, ko pa smo mi malo bolj pritisnili s servisi, jim je začela padati zbranost, kar smo izkoristili. Tekma ni bila posebej kakovostna, kar je tudi posledica dejstva, da ni o ničemer odločala," je po tekmi dejal Hafner.

Njegov prijatelj Fujs ni bil pretirano razočaran: "Tekmo smo odigrali premalo odgovorno in premehko. Naša nezbranost in prelahke točke nasprotnika sta bila tokrat glavna razloga za gladki poraz proti zelo dobri ekipi iz Avstrije. Škoda je le, da se mi danes nismo bolj borili in si bolj želeli igrati ter osvajati točke."

Panvita Pomgrad - Posojilnica Dob 0:3 (-24, -19, -16)

Murska Sobota: Dvorana OŠ I v Murski, gledalcev 200, sodnika: Katona in Tillmann (oba Madžarska). 
Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 5, Kvas 1, Detela 9, Rojnik 6, Flisar 6, Bogožalec 12, Grabar, Drvarič, Fridrih, Menih. 
Posojilnica Dob: Krašnevski 15, Hruška, Palgut 1, Weber, Wöhlfahrstätter 10, Pavlović 4, Mlynarčik 8, Grut 9, Pušnik, D. Koncilja 7, Thaller. 

Članki iz rubrike