državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA
STA
0 05.03.2016 18:21:14

1. DOL Ženske: Odbojkarice GEN-I Volleyja uspešne

Nikola Miljković
Odbojkarice GEN-I Volleyja so v tekmi 7. kroga modre skupine 1. DOL za ženske doma premagale Braslovče s 3:0 (12, 23, 15).

Aliansa - Zgornja Gorenjska 2:3 (-19, 22, 18, -19, -10)

Odbojkarice Zgornje Gorenjske so v tekmi 4. kroga zelene skupine 1. DOL za ženske v Šempetru premagale Alianso s 3:2 (19, -22, -18, 19, 10).

Odpisane Šempetranke so pokazale zobe in Zgornji Gorenjski odščipnile točko, ki zna biti v srditem boju za neposreden obstanek v ligi še kako pomembna. So pa Gorenjke lahko zadovoljne, da so osvojile dve točki, saj so po treh nizih zaostajale in bile na robu poraza. A so rešile, tako da imajo do konca zelene skupine vse reči v svojih rokah. Za njih bo zagotovo najpomembnejša naslednja tekma, ko bodo gostovale v Puconcih.

Sproščene Savinjčanke so tekmo odigrale bolje kot nekatere zadnje. V vseh elementih so bile povsem enakovredne tekmicam, pri katerih je blestela Pia Blažič, brez nje bi se lahko Zgornja Gorenjska zagotovo obrisala pod nosom. Sestra slovenskega košarkarskega reprezentanta Jake Blažiča je ob dobrem sprejemu in zelo solidnem odstotku napada dosegla 30 točk, od tega šest z začetnimi udarci. Na drugi strani so imele domače več razpoloženih igralk, Katrin Kopač je dosegla štiri blok točke in dva asa od skupno 11 točk, Ines Udrih je prispevala 15, isto število točk je v statistiko vpisala tudi Lea Šantelj, s servisi pa se je izkazala Tea Blagus.

V prvem nizu so ves čas vodile gostje, v drugem sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, končnica je pripadla Aliansi, ki je nato zanesljivo dobila tretji niz, a v četrtem spet poslabšale sprejem, zato so imele težave tudi v napadu. "Tie break" so bolje začele Gorenjke, vodile z 10:6, domače so jih ujele, toda zadnjih pet točk je po zaslugi servisov Blažičeve pripadlo gostjam, ki so tako vknjižile zmago.


Aliansa - Zgornja Gorenjska 2:3 (-19, 22, 18, -19, -10) 

Šempeter: Dvorana OŠ v Šempetru, gledalcev 100, Gril (Limbuš), Miklošič (Maribor). 
Aliansa: Hren 3, Mazej, Tomc, Šantelj 15, Blagus 10, Rozman 10, Ovčar 1, Kopač 11, Lenart 5, Udrih 15. 
Zgornja Gorenjska: Avsenik, Marzidovšek 1, Maček 6, Pogačar 5, Blažič 30, Rotar, Klinar 7, Tučen 7, Jerala 6, Tramontozzi 14. 



Vital - Calcit Ljubljana 0:3


Odbojkarice Calcita Ljubljane so v 7. krogu modre skupine v 1. DOL za ženske v gosteh premagale Vital s 3:0 (14, 16, 18).

Aktualne državne prvakinje so v modri skupini edina ekipa tudi po ljubljanskem obračunu v dvorani na Galjevici. Vitalovke so tako še četrtič v letošnji sezoni morale priznati premoč calcitovk, ki jih konec prihodnjega tedna v Mariboru čaka zaključni turnir srednjeevropske lige, ko se bodo v petek v polfinalu pomerile z Novo KBM Branikom.

V uvodnem nizu so si varovanke Gašperja Ribiča, z boljšim servisom in učinkovitim napadom že do drugega tehničnega odmora priigrale osem točk prednosti, ki so jo z asom Olivere Kostić povečale na deset (20:10). Domača ekipa je imela vse preveč težav na sprejemu, temu primerna je bila tudi njihova igra v napadu, že prvo zaključno žogo za vodstvo Calcita z 1:0 v nizih pa je izkoristila Kostićeva.

Drugi niz je bil bolj izenačen, domače odbojkarice, ki so igrale brez blokerke Nine Vogrič, ki ima študijske obveznosti, so po zaslugi Helene Mijoč povedle z 11:8, slovenska mladinska reprezentantka pa je sama dosegla šest točk. Vitalovke so vodile še z 12:9, nato je servis svoji ekipi priborila Slavina Koleva, na servis Elene Kučej pa so calcitovke dosegle še devet zaporednih točk in domačinkam pobegnile na 18:12. Z blokom Kostićeve so gostje povedle z 2:0 v nizih.

Tudi v tretjem nizu so bile boljše branilke naslova državnih prvakinj, ki so imele ves čas zelo visok odstotek na sprejemu, tako da je bilo Ilki van de Vyver lažje razigrati soigralke. Z dvema zaporednima točkama Tine Grudine so prvič v tretjem nizu povedle s šestimi točkami razlike (18:12), spet pa je bila Kostićeva tista, ki je dosegla zadnjo točko v nizu, s tem pa tudi na tekmi.

"Trenutno kakovostna razlika med nami in calcitovkami je pač takšna, kakršen je bil izid. Z Van de Vyverjevo je Calcit še močnejši, pred nami pa so zdaj tekme, ki jih lahko dobimo," je poraz svoje ekipe komentiral Gregor Rozman. "Z izjemo začetka drugega niza, ko smo nekaj časa potrebovali, da smo prišli do svoje igre, sem zadovoljen z našo predstavo. Igrali smo tako, kot takšne tekme moramo igrati. Vsaka zmaga je dobrodošla, še toliko bolj, če je tudi igra na visoki ravni, kar je dobra napoved za zaključni turnir srednjeevropske lige," pa je bil po še sedmi zmagi v modri skupini zadovoljen Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane.


Vital - Calcit Ljubljana 0:3 (-14, -16, -18) 

Ljubljana: Športna dvorana Krim na Galjevici, gledalcev 50, sodnika: Tomec (Novo mesto) in Luzar (Kočevje). 
Vital: Mijoč 16, Handanović 5, Čotar 1, Dolenc, Zaplotnik 3, Pavič 2, Crnjac, Janežič, Arnež 1, Flego. 
Calcit Ljubljana: Grudina 9, Božič, Vrhovnik, Igličar, Forštnarič, Kučej 13, Kostić 14, Hribar, Jerala, Turk, Potokar 10, Koleva 13, Van de Vyver 1. 



Formis - Kema Puconci 3:1


Odbojkarice Formisa so si z zmago priigrale pomembne tri točke, ki jih peljejo k obstanku v ligi. Gostiteljice so igrale zelo dobro, nekaj slabih trenutkov so si privoščile le v tretjem nizu, a so bile v četrtem spet prepričljive.

Uvodni niz ni kazal na to, da ga bodo domače odbojkarice dobile prepričljivo. Še ob drugem tehničnem odmoru je bilo 15:16 in obetala se je zanimiva končnica. Toda ekipa Formisa je v nadaljevanju zaigrala zbrano in odločno. Izvedla je nekaj uspešnih akcij v napadu, povedla z 21:18 in nato s štirimi zaporednimi točkami osvojila niz. V drugem nizu so Rogožanke z odličnimi začetnimi udarci, povezano igro v polju in učinkovito v napadu povsem razorožile tekmice. Te so le na trenutke opozorile, da gre za prvoligaško ekipo. Domače so povedle z 8:4 in 16:8, v nadaljevanju pa dosegale točke kot za stavo. Maja Desy Vahen, Ana Sešel in Katja Karin Pintarič so točke dosegale v napadu in tudi z blokom ter zlahka dobile še drugi niz.

V nadaljevanju je ritem igre rogoške ekipe pojenjal, kar so Prekmurke s pridom izrabile. Povedle so z 8:6 in prednosti tudi v nadaljevanju niso izpustile iz rok. Pred končnico so si priigrale pet točk prednosti (21:15) ter brez težav osvojile niz. V četrtem nizu je domača ekipa spet zaigrala poletno. Z neugodnimi začetnimi udarci in učinkovitimi akcijami v napadu si je hitro priigrala šest točk prednosti, nato še stopnjevala ritem igre, povedla s 16:7 in 21:12, tekma pa je bila odločena.

"Čestitam igralkam za dobro predstavo. V prvem in drugem nizu so igrale domala brez napak, v tretjem so, meneč, da so že zmagale, popustile, v četrtem pa spet zaigrale tako kot sem pričakovala. Zadnjo tekmo proti Kemi smo izgubili z 0:3, napredek v igri je torej očiten," je povedla trenerka Formisa Patricija Klinc Rebernak.


Formis - Kema Puconci 3:1 (18, 14, -18, 17) 

Hoče: Hoče, gledalcev 120, sodnika: Valentar (Javornik), Pevc (Škofja Loka). 
Formis: Desy Vahen 21, Sešel 18, Kerbler 2, Ajnihar 8, Pogorevc 3, Pintarič 14, Polanec 1, Pravdič, Tancer, Vedlin Gojčič. 
Kema Puconci: Belec; Praprotnik Flisar 3, Pintarič, Franko 4, Škraban 12, Banfi, Jerič, Borko 8, Kovač 8, Oletič 2, Kadiš 4. 



GEN-I Volley - Braslovče 3:0


Novogoriške odbojkarice so v modri skupini zabeležile še četrto zmago, s katero so dokončno potrdile tretje mesto pred končnico. V dvoboju z Braslovčankami, pri katerih se je na igrišče vrnila libero Špela Bedjanič, so se mučile le v drugem nizu, prvega in tretjega pa so dobile bolj ali manj z lahkoto. Gostje so naredile preveč lastnih napak, v napadu jim ni šlo, s servisi niso ustvarjale pritiska, tako da domačim niti ni bilo potrebno posebej blesteti, da so vknjižile nove tri točke.

V prvem nizu je gostjam močno šepal sprejem, s servisi jim je največ težav povzročala njihova nekdanja članica Zala Zbičajnik. Novogoričanke so bile v zanesljivem vodstvu od začetka do konca niza, v katerem so Savinjčanke osvojile vsega 12 točk.

A v nadaljevanju so Braslovčanke sprejem popravile, posledica tega je bila, da so lažje zaključevale napadalne akcije. Predvsem Nika Markovič, ki je bila najbolj zaslužna, da je njena ekipa vodila z eno do treh točk prednosti vse do končnice in izida 18:19. A v končnici je spet prišla do izraza kakovostna prednost Novogoričank, ki so si priigrale dve zaključni žogi, prve niso izkoristile, zato pa so drugo.

Slaba končnica drugega niza je gostjam odvzela zbranost, na začetku tretjega so se hitro znašle v visokem zaostanku, ob prvem tehničnem odmoru so zaostajale s 3:8. Gostje so še prišle do treh točk zaostanka, toda nato so Jovana Vukčević in kolegice dodale plin, ob drugem tehničnem odmoru po šestih zaporednih točkah že vodile s 16:7 in jasno je bilo, da bodo točke ostale doma.

GEN-I Volley - Braslovče 3:0 (12, 23, 15) 

Nova Gorica: Mestna dvorana v Novi Gorici, gledalcev 70, sodnika: Atanasov (Kranj), Milojevič (Ljubljana). 
GEN-I Volley: Vukčević 16, Burilo, T. Bavdaž 3, Zbičajnik 2, Aumann 5, P. Marušič 8, Djukić 3, N. Bavdaž, Kolbl 10, Pahor, Velikonja Grbac, Š. Marušič, Simčič, Dvorščak. 
Braslovče: Bedjanič, Podbregar, Anzelc, Muhovic, Žnidar 4, Muhovic, Markovič 13, Mihevc 1, Mihalinec 6, Vodlan, Hribenik 3, Praunseiss, Raković 4. 
Značke: odbojka, 1.-dol, ženske

Članki iz rubrike