Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

gv
gv
0 21.04.2016 11:25:40

Giani na prvih pripravah le s 14 igralci

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se bo 2. maja zbrala v Kranjski Gori in začela s pripravami na svetovno ligo. Selektor Andrea Giani je v začetku meseca objavil širši seznam, na katerem je 23 odbojkarjev, v Kranjsko Goro jih bo prišlo 14.

Na prvi del priprav ne bo podajalca Dejana Vinčića, ki ima v času reprezentančnega zbora še obveznosti v svojem trenutnem klubu, libanonskem Tannourineu. Tudi francoski Paris Volley, za katerega igra Mitja Gasparini, je za zdaj še v igri za najvišja mesta, zato najbrž na začetek priprav ne bo tudi reprezentančnega korektorja, ki pa bo zagotovo manjkal v drugem tednu, saj bo za teden dni odšel na preizkušnjo v Južno Korejo.


Na Gianijevem seznamu štirinajsterice prav tako ni odbojkarjev ljubljanskega ACH Volleyja in kamniškega Calcit Volleyballa, Maria Koncilje, Jana Pokeršnika in Žige Donika ter Jana Brulca, Tončka Šterna, Žige Šterna, Saša Štalekarja in Klemna Hribarja, ki bodo zaigrali v finalu državnega prvenstva. Slednje se bo v primeru, da bo prvak znan že po treh tekmah, zaključilo 3. maja, sicer pa 6. oziroma 10. maja.

Slovenski selektor ne bo mogel računati niti na Matijo Jereba, ki okreva po operaciji kolena. S širšega sesznama na prvem zboru reprezentance ne bo Uroša Pavlovića in Mihe Plota, je pa Giani na priprave poklical še tri mlade odbojkarje, podajalca Aleša Köka iz kranjskega Triglava, korektorja Matica Vrtovca iz novogoriškega GO Volleyja in prostega igralca Urbana Tomana iz Žirovnice ter tako uresničil napovedi, da bo v ekipo začel vključevati perspektivne igralce, ki bodo v prihodnjih letih nosilci igre te reprezentance.

Priprave izbrane vrste se bodo začele 2. maja v Kranjski Gori, kjer bodo fantje ostali do 7. maja, 9. in 10. maja odbojkarje čakajo testiranja v Ljubljani, 11. maja pa se ekipa vrača v Kranjsko Goro, kjer bo ostala do odhoda v Brazilijo, na skupne priprave z eno najboljših reprezentanc sveta. Po povratku v Slovenijo in nekajdnevnem premoru bo ekipa s treningi začela 2. junija v Ljubljani in tam ostala vse do prvega turnirja svetovne lige, ki ga bo od 17. do 19. junija gostila slovenska prestolnica.

Seznam igralcev za prvi sklop priprav: podajalca Gregor Ropret in Aleš Kök, korektorja Mitja Gasparini in Matic Vrtovec, blokerji Alen Pajenk, Danijel Koncilja in Miha Bregar, sprejemalci Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Alen Šket, Jan Klobučar in Matej Kök ter prosta igralca Jani Kovačič in Urban Toman.

Članki iz rubrike