podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

ou
ou
0 23.05.2016 10:24:48

Zvezdniško ime na klopi kanalskega Salonita

Nekdanji slovenski reprezentant Gregor Jerončič je novi trener odbojkarjev Salonita Anhovega, so sporočili iz kanalskega kluba.

 S četrtouvrščeno ekipo 1. DOL za moške je podpisal triletno pogodbo, ekipo pa bo prvič zbral na treningu 1. avgusta, ko bodo Kanalci začeli s pripravami na novo sezono.

Po koncu minule sezone je z mesta prvega trenerja odstopil Leon Schilling, ki je v treh letih, kolikor je vodil odbojkarje Salonita, opravil odlično delo, saj je z njimi leta 2014 osvojil pokalno lovoriko, lani pa je z njimi igral v finalu. V vodstvu kanalskega prvoligaša bodo namesto njega na klop pripeljali enega najboljših slovenskih odbojkarjev vseh časov, Gregorja Jerončiča, ki je bil v zadnjih petih letih igralec in trener zamejskega kluba Sloge iz Trsta.

"Z njim smo bili v stiku že pred petimi leti, vendar je bilo takrat mesto prvega trenerja zasedeno, zdaj, po naši uspešni kandidaturi na razpisu za sofinanciranje strokovnega kadra nacionalnih panožnih športnih šol s strani ministrstva za izobraževanje, šolstvo in šport, pa smo ulovili dve muhi na en mah. Dozdajšnji trener Schilling, ki je zelo dobro vodil člansko ekipo, bo zdaj vodil odbojkarsko šolo v klubu, s tem pa se je sprostilo mesto za Jerončiča, ki smo si ga kot Kanalca tudi želeli na naši klopi," je prihod 41-letnega Jerončiča na klop Kanalcev razložil Miloš Grilanc, športni direktor Salonita Anhovega.

Jerončič je ob štirih naslovih s Kanalci, dvakrat osvojil tudi naslov nemškega prvaka, v Italiji pa je bil najboljši s Trentinom in Cuneom. S kakšnim igralskim kadrom bo krenil v novo sezono, bo znano v prihodnjih dneh.

Članki iz rubrike