sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

STA
STA
0 22.06.2016 21:06:47

Popraviti moramo predvsem napad

Za slovensko moško odbojkarsko reprezentanco je prvi trening pred drugim turnirjem svetovne lige v Solunu. Ta je bil pravo trpljenje, saj je bilo v sredo ob 16. uri v dvorani Nikosa Galisa okoli 40 Stopinj Celzija, tako da reprezentanti samo upajo, da takih razmer ne bo na tekmovanju, ki ga Slovenci začenjajo v petek z dvobojem proti Katarju.

"Zdaj ne vem, ali sem kaj takega že doživel. Nismo mogli dihati, pot nam je lil s teles. Bilo je neznosno, a isto so doživeli tudi drugi. Tudi Katar, ki ima sicer v svoji državi še bolj vroče, vendar je v njihovih dvoranah ledeno mrzlo," je dejal organizator slovenske igre Dejan Vinčić.

Velenjčan kljub trem zmagam ni najbolj zadovoljen z igro, ki so jo reprezentanti pokazali na prvem turnirju v Ljubljani. Pravi, da želijo v Grčiji prikazati več.



"Ogledali smo si posnetke iger iz Ljubljane. Ni bilo težko ugotoviti, kje imamo največ rezerv. Vsekakor v napadu in protinapadu, v zaključevanju visokih žog. Na lanskem evropskem prvenstvu smo take napade uspešno zaključevali 60-odstotno, na tekmah v Ljubljani pa le 25-odstotno. Tudi blok in obramba nista blesteča, zadovoljni smo lahko le z začetnim udarcem. Nismo v blesteči formi, a napredujemo, to je pokazala zadnja tekma proti zelo dobri Venezueli. Upam, da se bo napredek nadaljeval, da bomo na zaključnem turnirju, na katerega upam, da se bomo uvrstili, pravi. Seveda smo si želeli biti pravi že takoj, startati z ravni, na kateri smo se ustavili lani, a razpletlo se je drugače. V naši vrsti je nekaj novih igralcev, ki se morajo še navaditi na sistem Andree Gianija, ti mladi potrebujejo svoj čas, tako kot smo ga potrebovali mi," meni Vinčić, ki ima nekaj težav s koleni, a te rešuje sproti, kot sam pravi, pa v tem tudi v svoji igri vidi še velike rezerve, saj ga trenutno bolečine ovirajo.

Članki iz rubrike