Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 29.07.2016 10:26:15

Ljubljanski Kongresni trg bo okupirala odbojka na mivki

Nikola Miljković
Že tretje leto zaporedoma bo Kongresni trg v znamenju odbojke na mivki. Na mednarodnem turnirju Ljubljana Beachvolley Challenge 2016 bo nastopilo 12 ekip v moški in ženski konkurenci, tokrat tudi z rekordnim nagradnim skladom 8000 evrov.

Danes, od 10. ure naprej in v soboto bodo na ljubljanskem Kongresnem trgu in na igriščih športnega parka Ludus na svoj račun prišli ljubitelji odbojke na mivki, ki bodo lahko uživali v zanimivih bojih odbojkaric in odbojkarjev iz dvanajstih držav. Med njimi bodo tudi najboljše slovenske ekipe z državnega prvenstva v Kranju, ki je bil minuli konec tedna v Kranju.


Vrhunec dogajanja bo v soboto, ko bo ob 21. uri na sporedu ženski finale, uro pozneje pa še moški, želja organizatorjev, Odbojkarske zveze Slovenije in marketinške agencije Extrem, ki tretje leto zaporedoma pripravljata ta dogodek, je, da bi v njem igrali tudi slovenski ekipi. V moški konkurenci predvsem to velja za dvojici Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak ter Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk, aktualna slovenska državna prvaka, v ženski pa za Eriko Fabjan in Moniko Potokar, ki sta bili najboljši že na državnem prvenstvu v Kranju.

"Lani sva bili na tem tekmovanju tretji, letos si želiva narediti korak več, vendar bo tudi konkurenca močnejša. Na državnem prvenstvu sva uživali v igri in tega si želiva tudi v Ljubljani, kjer je vzdušje še posebej prijetno," je v pričakovanju začetka turnirja Potokarjeva.

Članki iz rubrike