Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ou
ou
0 21.09.2016 11:16:20

Odbojkarice v lovu na drugo mesto

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca si bo na drugem kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Gruziji in Azerbajdžanu, skušala priigrati uvrstitev v dodatne kvalifikacije.

Pred drugim turnirjem v Mariboru imajo najboljše izhodišče Belorusinje s tremi zmagami in šestimi točkami. Čehinje so sicer zbrale še točko več, a imajo zmago manj. Brez slednje so za zdaj Grkinje, medtem ko Slovenke z eno zmago in štirimi točkami zasedajo tretje mesto. Zmagovalec skupine se bo uvrstil neposredno na evropsko prvenstvo, medtem ko si bo drugouvrščena ekipa zagotovila nastop v dodatnih kvalifikacijah.

Te so tudi cilj naše izbrane vrste, ki jo vodi Bruno Najdič: "Še vedno se moramo zavedati, v kako močni skupini igramo. Hkrati moramo verjeti, da lahko zmagamo na vsaki tekmi. Da v to res verjamemo, se je pokazalo že na prvem turnirju, ko smo tekmo z Belorusinjami odigrali na res visoki ravni. Tudi na drugo tekmo smo šli z mislijo, da lahko zmagamo in zato nas je poraz proti Čehinjam tako dotolkel. Vseeno smo se pobrali in proti Grkinjam prišli do zmage. Tudi na drugem turnirju moramo tekme začeti na tak način kot v Brnu, že proti Grčiji zmagati, nato pa svojo priložnost iskati še na tekmah proti Belorusiji in Češki."

Članki iz rubrike