sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
0 15.11.2016 17:20:11

ACH s Francozi za ligo prvakov

Drago Wernig - TAKA
Odbojkarji ACH Volleyja si bodo poskušali priigrati nastop v elitni ligi prvakov.

Odbojkarje ACH Volleyja v sredo čaka do zdaj najpomembnejša tekma v sezoni. V Hali Tivoli bodo v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov gostili francosko ekipo Arago de Sete, skupni zmagovalec dveh tekem - povratna tekma bo v nedeljo v Seteju, se bo uvrstil v skupinski del lige.

V ljubljanskem klubu so pred začetkom tekmovanja zatrjevali, da jim liga prvakov letos ni imperativ. Zavedajo se, da se bodo v njej težko kosali z najboljšimi evropskimi klubi, več bi lahko postorili v pokal Cev, v katerega se bodo v primeru poraza z Arado de Setjem, drugo ekipo lanskega francoskega prvenstva, tudi uvrstili. A žreb v kvalifikacijah jim je bil vendarle naklonjen, zato zatrjujejo, da ga velja izkoristiti. Francozi niso nepremagljivi, zato uvrstitev tja, kjer so bili zadnjih devet sezon, ni misija nemogoče.

"Arago de Sete definitivno poznamo veliko bolje, kot smo ciprsko ekipo v drugem krogu kvalifikacij. Ekipa je precej spremenjena glede na prejšnjo sezono, ima izjemnega podajalca, ki zelo dobro razigrava svoje soigralce. A mi se bolj ukvarjamo s svojo igro, z njimi se ne obremenjujemo. Vemo, da imamo rešitve za njih, če jih bomo znali uporabiti, lahko zmagamo," je pred dvobojem dejal trener Zoran Kedačič. Njegovi igralci v državnem prvenstvu sicer vodijo, a z igro ne blestijo, radi pa poudarjajo, da jim evropske tekme zaenkrat pomenijo veliko večji motiv, kot domače prvenstvo. Zato je pričakovati, da bodo storili vse, da se bodo v nedeljo iz Francije vrnili kot skupni zmagovalci.



Libero ACH Volleyja, Jani Kovačič, je v pretekli sezoni nosil dres Cannesa, zato naj bi ekipo dobro poznal, a Arago de Sete je od lani doživel kar nekaj sprememb, tako da Kedačiču z nasveti ne more kaj dosti pomagati. "Lani je bil Arago zelo dober, letos pa niso začeli najbolje, a verjamem, da bodo tudi oni v evropskem pokalu boljši, kot v državnem prvenstvu. Menim, da je naša največja prednost igra blok-obramba, zagotovo pa nam bodo jutri v Tivoliju v pomoč tudi navijači, prepričan sem, da nam bodo dali dodatno energijo," meni reprezentančni libero.

Arago de Sete neke bogate tradicije nima, saj se lahko ponaša le z enim naslovom francoskega pokalnega zmagovalca, prvak pa ni bil nikoli, prav tako pa nima večjih mednarodnih uspehov. V francoskem prvenstvu je po štirih krogih šele deveti, a da lestvica ne izdaja vsega, dokazuje dejstvo, da je z vodilno ekipo Montpellierjem izgubil z 2:3, doma pa je s 3:2 premagal Paris St. Germain.

Prvi zvezdnik francoske ekipe je izkušeni brazilski podajalec Rafael Redwitz, ki je igral že v obeh najboljših francoskih klubih PSG in Tours ter ima tudi francosko državljanstvo, zelo uspešen pa je bil tudi v Italiji, Rusiji in na Poljskem. Poleg njega je v ekipi še en Brazilec, in sicer bloker Luiz Martins Sene, od tujcev sta v ekipi še sprejemalca Nizozemec Ewoud Gommans in naturalizirani Italijan Nicolas Mendez. Strelsko je najnevarnejši 201 centimetrov visoki korektor Marien Moreau, nekdanji francoski reprezentant.

Značke: ach-volley, odbojka

Članki iz rubrike