Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 22.12.2016 19:59:27

Zmaga jih je pripeljala v osmino finala pokala challenge

Odbojkarji SIP Šempetra so v povratni tekmi 1/16 finala evropskega pokala challenge doma premagali Međimurje Centrometal s 3:0 (17, 16, 15). Ker so v prvi tekmi v gosteh izgubili z 2:3, so se uvrstili v osmino finala, kjer se bodo januarja prihodnje leto pomerili z norveško ekipo Viking TIF Bergen.

Dvojni evropski program v Savinjski dolini, v torek je svojo povratno tekmo v pokalu CEV igral Calcit Volleyball, so danes končali šempetrski odbojkarji, ki so pred 14 dnevi v Nedelišću odigrali svojo prvo uradno evropsko tekmo. Takrat so se minimalne zmage veselili hrvaški odbojkarji, ki so do nje prišli šele v tie-breaku, kar je pomenilo, da je Šempetranom za napredovanje ustrezala že zmaga s 3:1. Trenutno devetouvrščena ekipa slovenskega državnega prvenstva je šestouvrščeno ekipo hrvaškega državnega prvenstva, premagala že po treh nizih in se zasluženo uvrstila med najboljših 16 v pokalu challenge.

V prvem nizu so bili varovanci Sebastijana Cilenška praktično ves čas v vodstvu. Tudi na krilih domačih navijačev so si po točki prednosti ob prvem tehničnem odmoru do drugega priigrali že štiri točke naskoka ob drugem, vodstvo z 1:0 v nizih pa se jim je nasmihalo pri vodstvu z 21:15. Z dobro in učinkovito igro, v napadu je bil nezaustavljiv Danijel Pokeršnik, so nadaljevali do konca niza, ki so ga prepričljivo dobili na 17. točki.

Drugi niz se za domače odbojkarje ni začel najbolj obetavno. Nekoliko so popustili na sprejemu, tudi napad ni bil več tako učinkovit, kar jim je prineslo zaostanek treh točk (7:10). Toda po polminutnem odmoru so z delnim izidom 7:2 prišli do vodstva dveh točk, ki so jo ohranili do odhoda na drugi tehnični odmor. To pa Šempetranov še ni zadovoljilo, saj so po vodstvu z 18:16 dosegli kar sedem zaporednih točk in bili le še korak oddaljeni od uvrstitve v drugi krog pokala challenge.

Vprašanje skupnega zmagovalca so domači odbojkarji v tretjem nizu rešili že do prvega tehničnega odmora. Z odličnimi servisi so gostom, ki so imeli težave na sprejemu, že do prvega tehničnega odmora pobegnili za sedem točk, do drugega že za devet. Visokega vodstva razigrani Šempetrani, ki so prevladovali v vseh elementih igre, niso več izpustili iz rok, še več, svojo prednost so samo še povečali in samo potrdili odmevno zmago. Šempetrani so prevladovali v vseh elementih igre, v napadu pa je bil s 24 točkami učinkovit Pokeršnik, ki se je izkazal tudi s štirimi od skupno 11 domačih blokov.

Odbojkarji SIP Šempetra bodo prvo tekmo osmine finala pokala challenge igrali v Bergnu med 17. in 19. januarjem, povratno pa štirinajst dni pozneje v svoji dvorani.

Značke: odbojka, šempeter

Članki iz rubrike