Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 12.01.2017 20:15:08

ACH gladko čez slovaško oviro

Tina Kosec
Odbojkarji ACH Volleyja so v prvi tekmi tretjega turnirja srednjeevropske lige doma premagali slovaško ekipo Bystrina SPU Nitra s 3:0 (22, 23, 14).

V ljubljanskih Stožicah, ki bodo prihodnji četrtek gostile tekmo tretjega kroga skupine D lige prvakov, v kateri bodo odbojkarji ACH Volleyja igrali s poljsko ekipo SKRA Belchatow, sta se pomerili trenutno vodilni ekipi srednjeevropske lige. Obe sta v dozdajšnjih štirih tekmah trikrat zmagali, enkrat pa sta ostali praznih rok. V prvih dveh nizih sta bila nasprotnika izenačena, v končnici pa so bili bolj zbrani domači odbojkarji, ki so v tretjem nizu prevladovali v vseh elementih igre, in samo potrdili prvo mesto v srednjeevropski ligi.

Ljubljanski odbojkarji so prvi niz začeli z dobrim sprejemom in igro v napadu, ker jim je ob prvem tehničnem odmoru prineslo štiri točke prednosti. Nadaljevanje zanje ni bilo več tako uspešno, kajti najboljša slovaška ekipa v letošnji sezoni, ki v šestnajstih tekmah domačega prvenstva še ni izgubila, je do drugega tehničnega odmora domačinom pobegnila za dve točki. Toda v končnici so slovenski državni prvaki bili bolj zbrani in povedli z 1:0 v nizih. S sedmimi točkami je bil v domači ekipi najbolj učinkovit Žiga Štern.

Tudi drugi niz se je odločal v končnici. Večinoma so bili v prednosti varovanci Zorana Kedačiča, ki so ob obeh tehničnih odmorih vodili za dve točki, vendar so bili pred vstopom v končnico v boljšem položaju gostje. Namesto Apostolosa Armenakisa je v domači ekipi v igro vstopil kapetan Andrej Flajs, ki je z blokom poskrbel za izenačenje na 21. točki. Do konca niza se je Flajs izkazal še z dobrim začetnim udarcem, kar je Ljubljančanom zadoščalo za minimalno zmago tudi v drugem nizu.

Po porazu v drugem nizu so gostje iz Slovaške v tretjem sprijaznili s porazom. Domači odbojkarji, ki so imeli v svojih vrstah razpoložena Žigo Šterna in Jana Pokeršnika, v tretjem nizu se jima je pridružil še Flajs, so si do drugega tehničnega odmora priigrali že osem točk prednosti. Vendar se s tem niso zadovoljili, kajti z boljšo igro v bloku in napadu so pri izidu 21:10 že bili na pragu zmage, razlika enajstih točk pa je bila tudi ob koncu tretjega niza.

"Odigrali smo dobro tekmo. Prva dva niza smo bili skupaj do končnice, potem pa smo osvojili nekaj več pomembnih točk in osvojili oba niza. V tretjem nizu smo odigrali zbrano že od začetka in na koncu zasluženo zmagali na tej tekmi. Zelo dobro je igral naš kapetan Andrej Flajs, ki je v igro vstopil ob koncu drugega niza. Tudi v soboto, ko nas čaka derbi s Kamničani, bomo skušali priti do nove zmage," je po tekmi dejal Jani Kovačič, prosti igralec ACH Volleyja.

V petek se bosta na drugi tekmi ljubljanskega turnirja pomerili ekipi Calcit Volleyballa in Bystrine NPU Nitre, v soboto pa bo na sporedu še slovenski derbi med ljubljanskimi in kamniškimi odbojkarji.

ACH Volley - Bystrina SPU Nitra 3:0 (22, 23, 14)

* Dvorana Stožice, gledalcev 80, sodnika: Milinović, Stipaničev (Hrvaška).
* ACH Volley: Flajs 7, Kozamernik 8, Kovačič 1, Purić 5, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern 15, Pokeršnik 14, Buculjević 2, Armenakis 7.
* Bystrina SPU Nitra: Ludha 1, Rehak 4, Kubš, Zatko 1, Grut 9, Kašper 6, Holly, Turis, Bencz, Hornik 2, Malina 4.

Značke: ach, bystrina

Članki iz rubrike