Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 13.01.2017 20:53:26

Preveč napak Kamničanov, da bi premagali Nitro

Nikola Miljković
Odbojkarji Calcit Volleyballa so v drugi tekmi tretjega turnirja srednjeevropske lige v Ljubljani izgubili proti slovaški ekipi Bystrina SPU Nitra z 0:3 (-20, -23, -18).

Kamničani so se od minulega leta poslovili s tremi zaporednimi porazi, dvema v domačem prvenstvu in proti francoskemu Toursu v povratni tekmi prvega kroga pokala CEV. Zanje je zato bil krajši novoletni premor več kot dobrodošel, tekmec po treh tednih odmora pa kakovostna slovaška ekipa Bystrina NPU Nitra, ki je na prvi tekmi ljubljanskega turnirja srednjeevropske ekipe resda visoko izgubila proti ACH Volleyju, vendar je tik pred novim letom doma premagala Innsbruck.

Čeprav so Kamničani povedli s 7:5, so gostje iz Nitre dosegli štiri zaporedne točke, s točko Mateja Kubša pa je bilo že 11:8 za slovaške odbojkarje. Varovanci Gašperja Ribiča, ki je vzel polminutni odmor, so bili predvsem neučinkoviti v napadu - njihova uspešnost v prvem nizu je bila le 28-odstotna -, kar je bil eden glavnih razlogov, da so tudi ob drugem tehničnem odmoru zaostajali za tri točke. Po napaki Miloša Hornika so Kamničani sicer še enkrat povedli, 18:17, vendar je končnica pripadla Slovakom, ki so z dvema zaporednima blokoma povedli z 22:18. Niz se je končal z napako na servisu Jana Brulca, deveto neizsiljeno Calcit Volleyballa v uvodnem nizu.

Z neprepričljivo igro v napadu so Kamničani nadaljevali do drugega tehničnega odmora in po novi napaki, tokrat Maxsona Pereire, je Nitra vodila s 16:13. Z blokom Matica Videčnika so se aktualni slovenski pokalni zmagovalci Slovakom približali na točko (18:19), vendar sta nato dva napada Domna Kotnika končala v avtu, tretji pa v bloku. Kamničani so se na servis Timoteja Ratka še približali na točko zaostanka (22:23), vendar je Andrej Grut, Slovenec v dresu Nitre, izkoristil drugo zaključno žogo svoje ekipe za vodstvo z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu so odbojkarji iz Kamnika po štirih zaporednih točkah slovaških odbojkarjev zaostajali za tri točke (7:10), še naprej pa so ob prevelikem številu lastnih napak imeli vse preveč težav z učinkovitostjo v napadu. Na drugi tehnični odmor so Kamničani odšli z zaostankom štirih točk, ki ga do konca tekme niso več ulovili.

"Statistično gledano smo imeli boljši sprejem od nasprotnika, vendar je bil naš napad le 29-odstoten, naredili pa smo 33 lastnih napak, to pa je absolutno preveč, da bi lahko premagali Nitro. Za nameček smo ob nepravem trenutku naredili kakšno napako preveč, in še takrat, ko smo bili v položaju, da bi ulovili nasprotnika, nam to ni uspelo. Ne ostane nam drugega, kot da dvignemo glave in jutri proti ACH Volleyju prikažemo boljšo igro. Naredili bomo vse, da presenetimo Ljubljančane, zavedamo pa se, da so trenutno v zelo dobri formi," je po porazu svoje ekipe dejal Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa.

"Danes smo igrali veliko bolje kot včeraj proti ACH Volleyju, predvsem smo delali manj napak. Nasprotnikom nismo pustili lahkih žog, zato so si morali priboriti vsako točko in zato so oni delali toliko več napak od nas. Na koncu se je to poznalo na rezultatu. Naš cilj je, da se uvrstimo na zaključni turnir, za zdaj nam kaže dobro," pa je dejal Andrej Grut, ki v letošnji sezoni igra za Bystrino SPU Nitro.

V soboto bo v Stožicah na sporedu še slovenski obračun med ACH Volleyjem in Calcit Volleyballom. Tekma se bo začela ob 18. uri.

Calcit Volleyball - Bystrina SPU Nitra 0:3 (-20, -23, -18) 
* Dvorana Stožice, gledalcev 30, sodnika: Stipaničev Matečić, Milinović (oba Hrvaška). 
* Calcit Volleyball: Štalekar 3, Hribar, Golob, Novljan, Ratek 3, Okroglič 5, Vidmar 6, Pereira 3, Brulec 4, Lakner, Kotnik 9, Štembergar Zupan 3, Videčnik 6, Konjedic. 
* Bystrina SPU Nitra: Ludha 6, Rehak 13, Kubš 7, Zatko 4, Grut 9, Kašper 9, Holly, Turis, Bencz, Hornik 2, Malina. 

Članki iz rubrike