Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 19.01.2017 18:14:27

Naslednji teden bo znano, ali bo Giani še naprej slovenski selektor

Andrea Giani
Nikola Miljković
Italijanski odbojkarski trener Andrea Giani, ki je slovensko moško reprezentanco popeljal do srebra na evropskem prvenstvu, zmage v evropski ligi in prvega mesta v tretjem kakovostnem razredu svetovne lige, bo odločitev o tem, ali bo tudi v prihodnje ostal na slovenski klopi, sporočil prihodnji teden.

Gianiju je pogodba z Odbojkarsko zvezo Slovenije (OZS) potekla konec lanskega poletja, oktobra pa je dejal, da se bo dokončno odločil konec januarja. Danes se je v Ljubljani sestal s s predsednikom Odbojkarske zveze Slovenije Metodom Ropretom, s katerim sta se pogovarjala o možnostih sodelovanja v prihodnjih dveh letih.

"Zavedamo se, da si Gianija v tem trenutku na svoji klopi želi marsikatera reprezentanca, pa tudi klub. Odprto sva se pogovorila o možnostih nadaljnjega sodelovanja, o kratkoročnih in dolgoročnih načrtih OZS, Giani pa mi je razkril, kako trenutno razmišlja in kakšne so njegove želje. Za zdaj težko povem kaj več, počakajmo do konca meseca," je po pogovorih dejal Ropret.



"Zdelo se mi je prav, da se, preden se dokončno odločim, še enkrat temeljito pogovorim s predsednikom Ropretom. V Sloveniji se zelo dobro počutim, pogoji za delo so dobri, ekipo dobro poznam in vem, česa je sposobna. Bi pa rad poudaril, da odločitev ni samo moja, saj reprezentanco vodim skupaj s svojim štabom, ki mu zelo zaupam. Vsekakor bom izpolnil obljubo, ki sem jo oktobra dal predsedniku in dokončno odločitev sporočil prihodnji teden," pa je dejal Giani, ki si bo danes zvečer v Stožicah ogledal srečanje lige prvakov med ACH Volleyjem in Skra Belchatowom.

Italijanski trener je bil nekaj časa v širšem izboru za selektorja poljske reprezentance, ki jo od sredine decembra naprej vodi njegov rojak Fernando de Giorgi, povezujejo pa ga tudi z nemško reprezentanco. Konec prejšnjega tedna si je v Friedrichshafnu ogledal kvalifikacijski turnir za uvrstitev na EP do 19 let, na katerem je igrala tudi italijanska reprezentanca.

Članki iz rubrike