900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 19.01.2017 20:27:51

ACH Volley do niza proti milijonarjem iz Belchatowa

Tit Košir
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 3. kroga lige prvakov v Stožicah izgubili proti Skra Belchatowu z 1:3 (-19, -21, 18, -15). Ljubljančani tako ostajajo pri treh točkah, kolikor jih imajo v skupini D tudi Poljaki.

Slovenski prvaki so dobili prvi resnejši odgovor, kam sodijo v skupini D lige prvakov in kakšne so lahko ambicije v nadaljevanju lige. Ta pa ni bil ravno prijeten, saj se je pokazalo, da je kljub zelo solidni predstavi drugo mesto in napredovanje težko dosegljivo. Milijonarji iz Belchatowa so bili v tekmi, ki je bila za njih po dveh uvodnih porazih praktično za biti ali ne biti, premočan tekmec.

Za Ljubljančane so bili usodni predvsem tekmečevi servisi, s katerimi so veliko tvegali, veliko grešili, a tudi dosegali ase, predvsem, ko je bilo to najbolj potrebno, v teh trenutkih je blestel predvsem srbski reprezentant Srečko Lisinac. Gosti so odlično igrali v obrambi, zaustavili so najbolj nevarne domače napadalce, odstotek uspešnosti ljubljanskega napada je bil zelo nizek.

ach volley tkDSC_2286
Tit Košir
Začetek je bil za domače zelo obetaven. Gosti, ki so začeli brez zvezdnika Bartosza Kureka, so delali napake pri servisu, kar je ACH znal izkoristiti, po bloku Jana Kozamernika je povedel s 7:4. A ko so servisi Poljakov postali bolj zanesljivi, se je razigral Lisinac, srbski bloker je s prvim tempom izenačil na 9:9. Belchatow je prvič povedel pri izidu 10:11, ko je as dosegel Bolgar Nikolaj Penčev, a to domače ni zmedlo, tekmecem vse do končnice niso dovolili pobegniti. Pri izidu 18:19 je bilo še vse odprto, toda nato so do izraza prišli odlični servisi gostujočih igralcev (že v prvem nizu so dosegli pet asov, ACH nobenega), ki so povedli z 22:18, niz pa je z dvema asoma končal Lisinac.

Tudi v drugem nizu so varovanci Zorana Kedačiča nudili dostojen odpor. Vodili so sicer le enkrat, po srečnem asu Dika Puriča je bilo na semaforju 10:9, toda tekmecem se dolgo časa niso pustili odlepiti, tudi po zaslugi menjave na mestu korektorja, na katerem je Andrej Flajs zamenjal spet nerazpoloženega Apostolosa Armenakisa. Tako je bilo pred vstopom v končnico še 20:20, nato pa je na sceno vnovič stopil Lisinac, nekaj njegovih dobrih začetnih udarcev je bilo dovolj, da so gostitelje odmaknili od mreže in dosegli tri zaporedne točke, ki so zadostovale za vodstvo 2:0.

Vodstvo 5:3 na začetku tretjega niza, v katerem so gledalci glasno pozdravili Andreo Gianija, ki se v Ljubljani dogovarja za nov mandat na mestu selektorja (pogovori naj bi bili uspešni), je dajalo upanje, da se tekma ne bo končala po treh nizih. Še večje je bilo to upanje po bloku Kozamernika, asu Puriča in bloku Žige Šterna, s tremi zaporednimi točkami je ACH povedel s 13:9. Štiri točke je vodil tudi ob drugem tehničnem odmoru, ko pa je Armenakis, ki se je v tretjem nizu vrnil na igrišče, dosegel as, Purič pa še en blok za 21:15, je bilo bolj manj jasno, da se bo dvoboj podaljšal. Tudi zato, ker servisi gostov niso bili več tako udarni.

ach volley tk DSC_2402
Tit Košir
Toda Poljaki v Ljubljani točk niso nameravali pustiti, kar so dokazali s silovitim začetkom četrtega niza. V njem so povedli s 6:0 in 8:1, ujeli ritem in tekmo mirno pripeljali do konca.

ACH Volley - Skra Belchatow z 1:3 (-19, -21, 18, -15
* Ljubljana - dvorana Stožice, gledalcev 1300, sodnika: Nastase (Romunija), Kovar (Češka).
* ACH Volley: Flajs 2, Kozamernik 7, Kovačič, Purič 7, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern 16, Pokeršnik 12, Buculjević 2, Armenakis 7.
* Skra Belchatow: Lisinac 17, Wlazly 14, Marcyniak, Kurek, Klos, Bednorz, Gladyr 9, Janusz, Uriarte 3, Szalpuk 10, Winiarski, Piechocki, Penčev 16, Milczarek.

Članki iz rubrike