mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 22.01.2017 21:20:29

Odbojkarski kotiček: Mariborčanke zanesljive, Salonit premagal Panvito

Drago Wernig - Taka
Odbojkarice Nove KBM Branika so v tekmi 12. kroga 1. DOL za ženske doma premagale Kemo Puconci s 3:0 (21, 21, 24). Odbojkarji Salonita pa so v tekmi 15. kroga 1. DOL za moške premagali Panvito Pomgrad s 3:1 (18, 21, -16, 21).

Mariborske odbojkarice so po pričakovanju osvojile tri točke, a so se zanje morale potruditi veliko bolj, kot so verjetno tudi same pričakovale. Prekmurke so jim bile na trenutke enakovredne, a so za to krive predvsem Mariborčanke, ki so si privoščile preveč napak. Grešile so zlasti v napadu, kjer žoga velikokrat ni zadela cilja, a tudi v obrambi njihova igra ni bila na pravi ravni.

Gostje so večji del prvega niza držale korak z gostiteljicami, te so si višjo prednost priigrale pred drugim tehnični odmorom, nato pa po napakah dovolile borbenim Prekmurkam, pri katerih se je z učinkovitostjo izkazala Iva Škraban, da pri 19:19 rezultat izenačijo. V odločilnih trenutkih so domače spet zaigrale zbrano, tako da je presenečenje izostalo.

Mariborska vrsta, v kateri tokrat ni bilo obolele Saše Planinšec, namesto nje je zaigrala Ana Marija Vovk, namesto Sare Najdič, ki ji je trener namenil počitek, pa je kot organizatorka zaigrala Aleksandra Milosavljević, je v drugem nizu dobro igrala le do drugega tehničnega odmora, ko je povedla 16:9, nato pa so se spet začele vrstiti napake. Pred končnico so se Prekmurke približale na točko (20:19), a se je nato zgodilo podobno kot v prvem nizu; domače so spet izboljšale igro v polju in napadu ter osvojile niz.

Tudi v tretjem nizu je igra domačih odbojkaric močno nihala, težko je bilo šteti napake, ki so se vrstile kot po tekočem traku. Njihovo neprepoznavno igro so gostje znale kaznovati, sredi niza so povedle 17:15. V nadaljevanju je namesto Milosavljevićeve zaigrala Najdičeva, namesto Vovkove Blagnetova in namesto Ize Mlakar Maja Košenina. Po menjavah je bila igra za spoznanje boljša, prišlo do preobrata in vodstva Mariborčank 23:21, ki so ga Prekmurke izničile, zasuk pa jim ni uspel.

"Igrali smo brez Saše Planinšec, ki ima želodčne težave, Nika Blagne pa je zaradi težav s kolenom igrala le občasno. Zaradi tega so priložnost za igro dobile nekatere druge odbojkarice, ene so se z igro izkazale bolj, druge manj. Predvsem je bilo preveč napak," je razložil trener Nove KBM Branika Bruno Najdič.

"Naša ekipa je zaigrala zelo borbeno in bila na trenutke povsem enakovredna gostiteljicam. Žal v odločilnih trenutkih ni bilo dovolj zbranosti in tudi sreče, saj bi lahko tekmicam odščipnile vsaj niz. Tega smo si zaslužili. Kljub porazu sem zadovoljen z igro naše ekipe," je pojasnil trener Keme Puconci Bojan Novak.


Nova KBM Branik - Kema Puconci 3:0 (21, 21, 24) 

Maribor: Dvorana Lukna, gledalcev 100, sodnika: Tovornik, Suljkanović (oba Maribor). 
Nova KBM Branik: Mlakar 12, Blagne 5, Košenina 3, Kaučič 7, Vovk 9, Najdič, Milosavljević 3, Sobočan 10, Jerala, Pintar 11, Koskelo. 
Kema Puconci: Belec, Vinkovič, Franko, Škraban 14, Zdovc 9, Kocet, Kovač 7, Oletič, Kadiš 4, Mikl, Pintarič 3, Ajnihar 3.

KOPRČANKE DOMA PRIZNALE PREMOČ
Odbojkarice Zgornje Gorenjske so v tekmi 12. kroga 1. DOL za ženske v gosteh premagale Luko Koper s 3:1 (20, -20, 25, 20). 

Odbojkaricam Luke Koper in njihovemu trenerju Zoranu Jerončiču je novoletni odmor prišel zelo prav. V želji, da se znebijo predzadnjega mesta, so trdo delale, a je bilo vse to očitno premalo. Prvi tekmec po enomesečnem obdobju brez tekem je bil idealen, v Koper so prišle neposredne tekmice v boju za osmo mesto, tako da je bila zmaga prepotrebna, toda ostale so brez nje in vse bolj diši po tem, da se bodo morale za obstanek boriti v dodatnih kvalifikacijah. Dvoboj med Primorkami in Gorenjkami je bil sicer izenačen, odločilen pa je bil bržkone tretji niz, ki so ga gostje dobile v napeti končnici. Obe ekipi sta točke dosegali v serijah, imeli slab sprejem, gostiteljice slabšega, posledično pa zaradi tega niso mogle razviti igre v napadu.

Koprčanke so sicer tekmo dobro odprle, dva asa Victorie Dakin sta pomenila vodstvo 3:1, napake gostij pa so domače vodstvo povišale na 6:2. Toda blok Mojce Klinar in nato še njeni servisi so v domačo ekipo vnesli nemir, tako da so gostje dosegle osem zaporednih točk, po bloku in uspešnem napadu Taje Tučen pa je bilo na semaforju že 9:16. Servisi Dajane Lucas so nemir preselili na nasprotno stran, kar so Koprčanke izkoristile in se približale na 19:20, toda nato je spet prišel na vrsto sprejem, Hana Langus je dovolj dobro servirala, da je končnica pripadla Gorenjkam.

V drugem nizu večjih serij serij točk ni bilo, odločilna pa je bila manjša po izidu 17:17, ko je servirala Neja Nedoh. Dosegla je asa, po njenem začetnem udarcu je Tina Kaker svojo ekipo povedla z 21:17, po tem rezultatu pa se gostje niso več približale.

Zgornja Gorenjska je v tretjem nizu že na začetku prevzela pobudo, vodila tudi že za štiri točke, pri 20:23 se še ni slutilo, da bo prišlo do drame. Toda servisi Dakinove so za to poskrbeli, Lara Dodič je z blokom izid izenačila. Gostje so imele prvo zaključno žogo, nato so imele priložnost tudi Koprčanke, a po zaslugi Klinarjeve in Ane Pogačar je niz vseeno odšel v roke Gorenjk.

Te so nato nadzorovale položaj, v četrtem nizu prišle do vodstva 14:8, domače so se približale na 18:20, 19:21, in 20:22, nato pa je Tučnova dosegla dve točki in tekma je bila odločena.


Luka Koper - Zgornja Gorenjska 1:3 (-20, 20, -25, -20) 

Koper: Športna dvorana OŠ Koper, gledalcev 70, sodnika Perčič (Kamnik), Atanasov (Kranj). 
Luka Koper: Dakin 13, Gržinič, Šantelj, Kušar, Poropat 2, Radešić, Lucas 20, Radulj, Dodič 10, Nedoh 5, Kocet, Jovič 7, Kaker 9. 
Zgornja Gorenjska: Avsenik, Tučen 18, Lužovec 22, Košak 5, Pogačar 5, Burja, Klinar 9, Langus 1, Zorman 7, Humerca. 

MALO IGRALK, MALO TOČK
Odbojkarice GEN-I Volleyja so v 12. krogu 1. DOL za ženske premagali Mislinjo s 3:0 (8, 15, 20). N
a gostovanju pri maloštevilnim igralkam Mislinje niso imele nikakršnih težav. V prvih dveh nizih so reči rešile že na začetku, s servisi, pri katerih je blestela predvsem Teja Bavdaž, so prišle do visoke prednosti. V prvem nizu so tekmo začele z izidom 11:1, v drugem s 5:0, v tretjem je odpor domačink trajal nekoliko dlje, a vprašanje zmagovalca ni obstajalo niti v enem trenutku. Gostje, ki sicer prav tako niso imele najboljšega sprejema, so dosegle devet blokov, od tega Jaline Prado de Olivera pet, njihova uspešnost v napadu je bila kar 77 odstotna, za razliko od domačih so naredile tudi malo napak.




Mislinja - GEN-I Volley 0:3 (-8, -15, -20)

Slovenj Gradec: Dvorana Gimnazije v Slovenj Gradcu, gledalcev 80, sodnika: Mesarič (Murska Sobota), Klinar (Žirovnica). 
Mislinja: Gams, Kramer 4, Lužnik 3, Manojlovič 3, Lekše 9, Hasić 4, Proševa 4. 
GEN-I Volley: Prado de Olivera 13, T. Bavdaž 9, Uršič, N. Bavdaž 7, Kolbl 8, Đukić, Velikonja 6, Š. Marušič 1, Simčič, Spačal, Vičič. 


LJUBLJANČANKE BOLJŠE OD FORMISA PO PETIH NIZIH
Odbojkarice Formule Formisa so v 12. krogu 1. slovenske DOL izgubile proti Volleyballu iz Ljubljane z 2:3 (19, 21, -23, -21, -11).

Odbojkarice iz Rogoze so v pomembni tekmi v boju za uvrstitev med šest najboljših ekip po prvem delu prvenstva osvojile le točko, ekipa Ljubljane Volleyballa, neposredna tekmica Rogožank v tem boju pa dve. Gostiteljice so v nizih vodile 2:0, nato pa Ljubljančankam dovolile preobrat, ki se je končal z njihovo zmago. Velja poudariti, da so gostiteljice igrale brez najučinkovitejše odbojkarice Darje Eržen, ki je zbolela, in da je prvič zanje zaigrala Srbkinja Ivana Vojinović.

Rogoška ekipa je začela tekmo zelo dobro, še posebej se je odlikovala z neugodnimi začetnimi udarci, zanesljivo igro v obrambi in učinkovito v napadu, kjer sta bili v ospredju Maja Desy Vahen in Ivana Vojinović. Domače so ob drugem tehničnem odmoru vodile 16:13, pred končnico vodstvo povišale na šest točk in zanesljivo dobile niz.

V drugem je bila igra Rogožank do drugega tehničnega odmora slabša, kar so izrabile gostje, pri katerih se je z učinkovitostjo izkazala Helena Mijoč. Ob drugem tehničnem odmoru je bilo 12:16, nato pa je sledilo nekaj minut odlične igre ekipe Formule Formis, ki je z delnim izidom 9:2 dosegla preobrat za vodstvo 21:18 in ga obdržala do konca niza.

Rogoška ekipa je bila na dobri poti, da osvoji tri točke, toda uporne Ljubljančanke so v nadaljevanju tekme občutno popravile igro. V tretjem nizu so ves čas vodile, tekmice so jim dihale za ovratnik, se približale na točko ali dve, zasuk pa jim ni uspel in gostje so osvojile niz.

Uspeh jim je vlil novega poleta, odločno so zaigrale tudi v četrtem nizu; ob Mijočevi se je razigrala še Petra Vrhovnik in ljubljanska ekipa je vseskozi vodila. V igri domačih je bilo preveč napak, da bi lahko ogrozile razigrano vrsto gostij, ki je pred končnico povedla 21:15, nato pa zanesljivo igro izenačila rezultat v nizih. V petem nizu je bil igra izenačena do rezultata 9:9, nato pa so si gostje z zbrano igro priigrale odločilno prednost in zmagale.


Formula Formis - Volleyball Ljubljana 2:3 (19, 21, -23, -21, -11) 

Hoče: Športna dvorana Hoče, gledalcev 100, sodnika: Gril (Pekre), Miklošičeva (Maribor). 
Formula Formis: Pehnec 4, Desy Vahen 24, Sešel 11, A. Kerbler 4, Pogorevc, Borko 7, Polanec, K. Kerbler, Vojinović 21, Štern, Sužnik, Pajnik. 
Ljubljana Volleyball: Maček, Mijoč 24, Ferlinc 9, Čotar, Dolenc, Pavič, Crnjac 5, Mihalinec 11, Janežič, Vrhovnik 15, Arnež 6. 

CALCIT SE JE MUČIL NA RAVNAH NA KOROŠKEM
Odbojkarji Calcita Volleyballa so v tekmi 15. kroga 1. DOL za moške v gosteh premagali Fužinar SijMetal s 3:1 (9, 25, -21, 33). 
Kamniški odbojkarji so po petih zaporednih porazih, v pokalu CEV proti francoskemu Toursu, v domačem prvenstvu proti kranjskemu Triglavu in ACH Volleyju ter prejšnji teden na turnirju srednjeevropske lige v ljubljanskih Stožicah s slovaško ekipo Bystrina SPU Nitra in še enkrat ACH Volleyjem, na gostovanju na Ravnah le prišli do zmage. Vendar so do nje prišli težje, kot morda kaže končni izid, saj so se morali po gladko dobljenem uvodnem nizu v nadaljevanju tekme krepko potruditi, da so se domov vrnili z vsemi tremi točkami. Pravi maraton pa sta ekipi uprizorili v četrtem nizu, ko se je končal s 35:33 v korist Calcita Volleyballa.

Ravenčani, ki so v več kot enomesečnem premoru zamenjali trenerja, Srba Slobodana Nikolića je zamenjal njegov rojak Bogdan Veličković, okrepili pa so se še s srbskim korektorjem Radislavom Dojčilovićem, so bili v prvem nizu v popolnoma podrejenem položaju. Kamničani so bili boljši v vseh elementih igre, nasprotniku, ki je naredil 12 neizsiljenih napak, pa so prepustili le devet točk.

Toda v nadaljevanju tekme so se prebudili tudi domači odbojkarji, ki so začeli bolj "pritiskati" s servisi, sprejem gostov pa ni bil več tako zanesljiv. Do prvega tehničnega odmora so si Ravenčani priigrali pet točk prednosti, ob drugem so vodili za tri, vendar so Kamničani z delnim izidom 5:1 prišli do minimalnega vodstva. V napeti končnici so bili bolj zbrani gostje, ki so po zaslugi Jureta Laknerja in Maxsona Guilherma Pereire izkoristili tretjo zaključno žogo.

Tudi v tretjem nizu je bila igra izenačena, v domači ekipi se je v napadu izkazal Dojčilović, po vodstvu Kamničanov z 11:10 pa so Ravenčani, ko je bil na servisu Nenad Rakić, dosegli šest zaporednih točk. Zadnjo Jure Jež, ki je z blokom svojo ekipo popeljal do vodstva z 19:13. Prav Jure Jež je tudi končal tretji niz.

Prava drama se je odvijala v četrtem nizu, ki so ga bolje začeli ravenski odbojkarji. Ti so vodili s 5:1 in 7:3, toda na osmi točki sta bili ekipi že skupaj, z blokom Primoža Vidmarja pa so Kamničani povedli z 9:8. Pred vstopom v končnico niza so odbojkarji Calcita pobegnili za dve točki (19:17), vendar so prvi do dveh zaključnih žog za izenačenje v nizih prišli domačini, ki so nato imeli še dvakrat priložnost, da bi prišli do petega niza. V šestem poskusu pa so po dveh lastnih napakah, Rakića na servisu in Dojčilovića v napadu, do zmage prišli Kamničani.

Fužinar SijMetal - Calcit Volleyball 1:3 (-9, -25, 21, -33) 

Ravne na Koroškem: 
Dvorana OŠ Prežihov Voranc, gledalcev 60, sodnika: Seifried, Koglar (oba Maribor). 
Fužinar SijMetal: Stravnik 4, M. Jež 2, Lednik, Šavc, Tomaž, J. Jež 19, Mori, Valentan 6, Rakić 13, Libnik, Lesnik, Dojčilović 22. 
Calcit Volleyball: Štalekar, Hribar, Golob, Novljan, Ratek, Okroglič 2, Vidmar 18, Pereira 29, Brulec 5, Lakner 7, Kotnik 8, Štembergar Zupan, Videčnik 4, Konjedic. 

ACH NI DOVOLIL PRESENEČENJA
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 15. kroga 1. DOL za moške v Novem mestu premagali Krko s 3:0 (23, 13, 17). 
Odbojkarji ACH Volleyja so brez večjih težav prišli do 15. zmage v letošnjem državnem prvenstvu. Proti nekoliko oslabljeni Krki, ki je igrala brez prvega libera Gregorja Ožbalta, se je ekipa nekoliko mučila le v prvem nizu. Ker ima na klopi širok kader, je gostujoči trener Zoran Kedačič, priložnost ponudil tistim, ki so v zadnjem času igrali manj, na klopi je pustil podajalca Maksa Buculjevića, Žigo Šterna ter Dika Puriča, "rezervisti" pa so priložnost dobro izkoristili. Od Novomeščanov so bili boljši v vseh elementih, njihova zmaga pa ni bila niti za trenutek vprašljiva. 

Rok Satler in Jan Pokeršnik sta s servisi poskrbela, da so Ljubljančani tekmo odprli z izidom 6:1, toda Krka je hitro prišla k sebi, manjšala razliko, po asu Sergeja Drobniča pa pred drugim tehničnim odmorom prvič povedla. ACH se je sicer hitro vrnil v vodstvo, toda večje prednosti si ni priigral. Prišel je do dveh zaključnih žog, prvo je z napadom izničil Valentin Turk, nato pa je Sergej Drobnič storil napako, tako da so Ljubljančani povedli z 1:0.

V nadaljevanju se je izkazalo, da gostitelji ne bodo mogli držati koraka s prvaki. Ti so že na začetku drugega niza, v katerem je na mestu korektorja Apostolosa Armenakisa zamenjal David Kumer, po zaslugi uspešnih napadov Andreja Flajsa in Jana Pokeršnika ter zanesljive obrambe visoko povedli, do konca niza pa domačim prepustili vsega 13 točk. Malo boljši odpor so krkaši nudili v tretjem nizu, a že pri vodstvu oranžnih zmajev s 6:2, je bilo jasno, da se ti ne nameravajo nepotrebno zadržati na igrišču.



Krka - ACH Volley 0:3 (-23, -13, -17) 

Novo Mesto: Dvorana Marof, gledalcev 200, sodnika: Dugar (Kanal), Kramar (Kamnik). 
Krka: Brulec 1, Ožbalt, Erpič 3, Vrhovšek, Kosmina 3, Erpič, Stosić, Drobnič 10, Pucelj, Bregar 4, Renko (L), Turk 9. 
ACH Volley: Flajs 14, Kozamernik 6, Kovačič (L), Purić, Satler 3, Pleško, Jurić 3, Kumer 3, Štern, Pokeršnik 13, Buculjević, Armenakis 1. 

Izidi:
Danes:
sobota, 21. januar:
Luka Koper - Zgornja Gorenjska             1:3 (-20, 20, -25, -20)
Nova KBM Branik - Kema Puconci             3:0 (21, 21, 24)
Formula Formis - Volleyball Ljubljana      2:3 (19, 21, -23, -21, -11)
Mislinja - GEN-I Volley                    0:3 (-8, -15, -20)

Petek, 20. januar:
Sp. Savinjska-Aliansa - Calcit Volleyball  0:3 (-17, -20, -11)


Lestvica:
 1. Calcit Voleyball          11  10   1  31: 4  30
 2. Nova KBM Branik           11  10   1  31: 6  30
 3. GEN-I Volley              12   8   4  28:13  25
 4. Formula Formis            12   6   6  26:20  21
 5. Volleyball Ljubljana      12   8   4  24:21  20
 6. Spodnja Savinjska-Aliansa 12   6   6  21:22  18
 7. Kema Puconci              12   6   6  20:22  17
 8. Zgornja Gorenjska         12   4   8  12:26  12
 9. Luka Koper                12   1  11   5:33   3
10. Mislinja                  12   0  12   5:36   1

KRANJČANI ŽE V MODRI
Kranjski odbojkarji so po ACH Volleyju in Calcitu Volleyballu tretja ekipa, ki si je zagotovila nastop v modri skupini državnega prvenstva. To so potrdili v dvoboju z Mariborom, ki je bil večji del tekme enakovreden tekmec, a je slabše odigral končnice, pokopale pa so ga tudi številne neizsiljene napake. Predvsem so jih Mariborčani veliko naredili s servisi, s katerimi so želeli spraviti domače od mreže, kar pa jim ni uspelo. Kranjčani so se tako Mariboru oddolžili za poraz v prvem delu, potrdili tretje mesto na prvenstveni razpredelnici, s katerega jih bo praktično nemogoče sklatiti. 


Prvi del prvega niza je bil izenačen, nobena ekipa si ni priigrala več kot dve točki prednosti. Taka je bila prednost Mariborčanov pri izidu 13:15, sledil pa je nalet domačih, ki so z delnim izidom 7:1, ta je bil v večji meri posledica številnih napak tekmecev, teh so gostje v prvem nizu naredili kar 13, osem pri servisih, prišli do vodstva 20:16. Toda to ni bilo dovolj za mirno končnico, saj so Mariborčani na krilih razpoloženih Tomaža Horvata, veteran je v prvem nizu dosegel osem točk, ter Vasje Plesca izenačili na 23:23, nato ubranili dve zaključni žogi, toda Matej Kök je vendarle poskrbel, da so bili Kranjčani tisti, ki so povedli z 1:0.

Podobna je bila rezultatska zgodba tudi v drugem nizu. Gostje so vodili s 14:11, toda začetni udarci Janka Breganta in pet zaporednih točk so tehtnico obrnili na stran Kranjčanov. Štajerci so sicer še izenačili na 19:19, a do konca osvojili samo še točko, upe za ugodnejši izid je Mariboru dokončno razblinil blok njegovega nekdanjega igralca Jana Planinca, s katerim so Kranjčani povedli s 24:20.

V tretjem nizu so Mariborčani na začetku vodili, nato pa so Bregant, z 18 točkami najučinkovitejši igralec tekme, prevzeli pobudo, večali prednost, pri izidu 17:11 je kazalo, da bodo brez težav prišli do najvišje možne zmage. Toda tekmec se ni predal, nekaj minut pozneje je izenačil na 20:20. Neodločeno je bilo tudi pri izidu 23:23, nato je Jure Jenko domačim priboril zaključno žogo, ki jo je v zmago spremenil Planinc.


Triglav Kranj - Maribor 3:0 (25, 20, 23) 

Kranj: Dvorana Planina, gledalcev 200, sodnika: Tomec (Novo mesto), Novak (Dvor). 

Triglav Kranj: Toman, Lužovec, Tučen 4, Bregant 18, Planinc 6, Beravs 1, Bežek, Mali, Jenko 7, M. Kök 15, A. Kök, Rezar. 
Maribor: Horvat 14, Mulec 7, Knuplež, Mlakar, Pelemiš, Carletti, Vrabl, Kvas, Košenina 10, Donik, Uremović 8, Virtič, Plesec 12. 

SALONIT PREMAGAL PANVITO
Pred sezono bi odbojkarski strokovnjaki dvoboj med Salonitom in Panvito Pomgrad zagotovo označili za derbi vrhnjega dela prvenstvene razpredelnice, toda ekipama, ki že dolgo časa krojita vrh slovenske odbojke, do zdaj ni šlo po načrtih. Tako sta v Kanalu odigrala derbi spodnjega dela prvenstvene razpredelnice, po katerem je jasno, da Sobočanov v modri skupini ne bo, Salonit pa za to še ima možnosti, kljub temu, da je bil še pred časom na hiter pogled v izgubljenem položaju. Glede na predstavo proti Prekmurcem je domači ekipi še kako prišel prav odmor, v katerem so pozdravili nekaj poškodb, se uigrali, predvsem z novim korektorjem Arsenijem Mutapčijo, in se pripravili na nadaljevanje prvenstva. 

Da so ob odmoru dobro delali z Mutapčijo, je pokazal že začetek. Odbojkar iz BiH je začel samozavestno, dosegel prve štiri točke na tekmi, dve z asom, in poskrbel za vodstvo 4:0. Gostje so se nato le enkrat nevarno približali (8:10), več jim domači niso dopustili. Po štirih zaporednih točkah na servis Daneta Mijatovića in vodstvu 18:11, je bilo jasno, da bo prvi niz pripadel Salonitu.

Drugi niz je bil bolj izenačen, nobena izmed ekip si ni priigrala večje prednosti vse do končnice. Na 17. točki sta bili ekipi poravnani, nato so domači povedli z 19:17, v končnici pa je odgovornost prevzel Dejan Čabarkapa, ki je prispeval zadnje štiri točke domače ekipe, zadnji dve po izidu 23:21.

Toda že začetek tretjega niza je napovedal, da Primorcem vse le ne bo šlo tako gladko. Po bloku Daliborja Šmitrana so Prekmurci povedli s 5:2, isti igralec pa jih je s prvim tempom tudi popeljal v vodstvo z 10:5. Domači so se še približali na 8:10, nato pa spet popustili, tako da so ob drugem tehničnem odmoru že zaostajali z 10:16, nato pa se je do konca zaostanek le še večal.

Sobočani so dobili krila, v četrtem nizu prišli do vodstva s 6:3, toda Mutapčija in Čabarkapa sta hitro vrnila udarec, po njuni zaslugi je Salonit počasi prevzemal pobudo. Mutapčija je z blokom izenačil na 9:9, z istim elementom pa dosegel točki za 11:9 in 14:10. Ob drugem tehničnem odmoru so domači vodili 16:11, nato prednost vzdrževali, as Matije Jereba pa jim je pri izidu 24:18 priskrbel prvo zaključno žogo. Pri zaključku te so sicer imeli nekaj težav, a prednost je bila le prevelika, da bi lahko prišlo do preobrata.

Panvita je bila boljša v bloku, dosegla jih je 12, od tega jih je Šmitran prispeval polovico, bili boljši v napadu, toda naredili so 34 napak, mnogo več kot zanesljivi Kanalci, ki pa bodo vseeno morali igrati še bolje, če se želijo uvrstiti v modro skupino.
Salonit Anhovo - Panvita Pomgrad 3:1 (18, 21, -16, 21) 

Kanal: Športna dvorana Kanal, gledalcev 250, sodnika: Jovanovič (Komenda), Milojevič (Ljubljana). 

Salonit Anhovo: Česnik 4, Šarič, Jereb 5, Karnel, Mutapčija 17, Pirih, Mijatović 6, Čabarkapa 18, Kovačič, Gadnik, Tomić 1, Jerončič 6. 
Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, Šmitran 7, Detela 13, Rojnik 12, Djordjević, Flisar 9, Topovšek, Bogožalec 20, Gašparin, Ratkai, Drvarič 4, Kasnik. 

 
HOČE V GOSTEH DO ZMAGE
Odbojkarji Hoč so v 5. krogu 1. DOL za moške v gosteh premagali SIP Šempeter s 3:1 (22, -19, 19, 15). 

V Šempetru v Savinjski dolini presenečenja ni bilo. Hočani so se mučili prvo polovico tekme, nato pa uveljavili kakovostno prednost in prišli do devete prvenstvene zmage, s katero so se celo prebili na četrto mesto prvenstvene razpredelnice, še naprej so najprijetnejše presenečenje lige. 


Čeprav je tekma več pomenila Hočanom, ki se borijo za uvrstitev v modro skupino, tudi Šempetrani niso bili brez motiva. Z dobro igro in morebitno zmago bi na najboljši možni način povabili gledalce na povratno evropsko tekmo proti norveškemu Bergnu, ki jo bodo igrali 2. februarja, pa tudi kakšna točka v boju za obstanek bi bila zagotovo dobrodošla. Zato ne čudi njihov borbeni začetek, z nepopustljivo igro so bili dolgo časa na papirju močnejšim tekmecem povsem enakovredni.

Res je, da so večji del prvega niza, v katerem so bili zbrani pri sprejemu, zaostajali, a ne več kot za dve točki. Ob drugem tehničnem odmoru celo minimalno vodili, pred samo končnico so izenačili na 21:21, toda pri zadnjih točkah so bili gosti bolj zbrani in prišli do vodstva z 1:0. Zato pa so v drugem nizu zaigrali še bolje, si sredi niza s serijo štirih zaporednih točk priigrali prednost štirih točk (14:10), ki so jo do konca še povišali.

Sredi tretjega niza pa so začeli popuščati. Hočani so se razigrali, s tremi zaporednimi točkami so povedli s 13:9, pri izidu 14:21 vodili že za sedem točk, nato pa brez kakršnihkoli težav prišli do vodstva z 2:1. Tudi v nadaljevanju niso popuščali, že pri prvem tehničnem odmoru četrtega niza, ko so vodili z 8:4 je bilo bolj ali manj jasno, da bodo iz Savinjske doline odnesli poln izkupiček. Domači njihove zmage niso več ogrozili, predvsem zaradi slabega sprejema.

Štajerci, pri katerih sta spet glavno vlogo odigrala srbska igralca Miomir Crnjanski in Branislav Radović (pri domačih jih je Danijel Pokeršnik dosegel 22), slednji je bil s 25 točkami najučinkovitejši igralec tekme, dosegel je tudi pet od skupno desetih asov in pet od 13 blok točk gostujoče ekipe, so bili boljši praktično v vseh elementih.


SIP Šempeter - Hoče 1:3 (-22, 19, -19, -15) 


Šempeter pri Gorici: 
Dvorana OŠ v Šempetru, gledalcev 150, sodnika: Markelj (Bled), Pevc (Škofja Loka). 
SIP Šempeter: Marovt, Robida 13, Oder, Pokeršnik 22, Majer, J. Vrhunc 2, Udrih, Javornik 2, Majcenović Zuka 4, Boženk 3, Hirci 5, Hrastovec. 
Hoče: Škorc, Crnjanski 16, Orthaber, Cafuta, Šijanec 1, M. Planinšič 8, Špindler, Lobnik, Franc 9, Repa, Vovk 6, Radović 25, U. Planinšič 3, Zidar 1.

Izidi:
Izidi:
- danes:
SIP Šempeter - Hoče                  1:3 (-22, 19, -19, -15)

- danes:
Triglav Kranj - Maribor              3:0 (25, 20, 23)
Fužinar SijMetal - Calcit Volleyball 1:3 (-9, -25, 21, -33)
Salonit Anhovo - Panvita Pomgrad     3:1 (18, 21, -16, 21)
Krka - ACH Volley                    0:3 (-23, -13, -17)

- lestvica:
 1. ACH Volley        16  15   1  47:10 44
 2. Calcit Volleyball 15  12   3  40:15 37
 3. Triglav           16  11   5  35:21 32
 4. Hoče              15   9   6  32:29 25
 5. Krka              15   8   7  28:28 23
 6. Maribor           15   8   7  28:30 22
 7. Salonit Anhovo    15   6   9  27:31 20
 8. Panvita Pomgrad   15   4  11  22:37 14
 9. Sip Šempeter      15   2  13  18:41  8
10. SijMetal Fužinar  15   1  14   8:43  3

Članki iz rubrike