mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ue
ue
4 26.01.2017 15:57:07

Ostaja ali ne? Selektor odbojkarjev Giani sporočil svojo odločitev

cev
Italijanski odbojkarski strokovnjak Andrea Giani ne bo več vodil slovenske moške reprezentance.

Giani se podaja novim izzivom naproti, Odbojkarska zveza Slovenije pa bo njegovega naslednika poiskala v najkrajšem možnem času.

Giani, ki je Slovenijo prevzel marca 2015, ko je na klopi zamenjal Luko Slabeta, in jo popeljal do zmage v evropski ligi in zmage v tretjem kakovostnem razredu svetovne lige, oktobra 2015 na evropskem prvenstvu v Bolgariji in Italiji pa z našo izbrano vrsto osvojil srebrno odličje, je predsedniku Odbojkarske zveze Slovenije, Metodu Ropretu, svojo odločitev sporočil danes dopoldan.



"Čeprav smo si želeli, da bi Andrea še naprej vodil našo reprezentanco, se je odločil drugače. Kot mi je zatrdil v telefonskem pogovoru, je do dokončne odločitve prišlo včeraj zvečer, po dogovoru s svojim štabom. Kakorkoli, Andrei smo izjemno hvaležni za vse, kar je dal slovenski odbojki in slovenskemu športu. Želimo mu vse najboljše," je Gianijevo odločitev pojasnil predsednik Odbojkarske zveze Slovenije.

Giani se je od slovenskih odbojkarjev poslovil z naslednjimi besedami: "Rad bi se vam preprosto zahvalil, da ste me sprejeli medse in za priložnost, ki ste mi jo dali. Hvaležen sem, da sem lahko skupaj z vami doživel to čudovito izkušnjo. Z veliko odrekanja smo ustvarili ekipo z veliko začetnico, ekipo z identiteto. Ponosen sem na to, kar smo dosegli in na to, da ste tudi skozi te uspehe začeli pisati svojo prihodnost."

Članki iz rubrike