Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ou
ou
0 29.01.2017 18:01:59

Dvomov je konec: Andrea Giani postal selektor Nemčije

Nikola Miljković
Italijanski odbojkarski strokovnjak Andrea Giani, ki je pred nekaj dnevi sporočil, da ne bo več vodil slovenske moške reprezentance, je pričakovano postal selektor nemške izbrane vrste.

Novico je danes uradno potrdil predsednik nemške odbojkarske zveze (DVV) Thomas Krohne. "Lahko potrdim: Giani bo novi selektor nemške reprezentance," je predsednik DVV Thomas Krohne dejal danes v pogovoru za televizijo Sport1 ob robu finala nemškega pokala. Dodal je še, da morajo uskladiti le še nekaj malenkosti, potem pa bodo sklenili pogodbo.

Giani bo na selektorskem mestu zamenjal Belgijca Vitala Heynena, ki je Nemce vodil od februarja 2012 do septembra lani, zdaj pa je trener Friedrichshafna. Heynens je največji uspeh z Nemci dosegel z bronom na svetovnem prvenstvu leta 2014.

Dosedanji slovenski selektor Giani, ki je Slovenijo popeljal do zmage v evropski ligi in zmage v tretjem kakovostnem razredu svetovne lige, na evropskem prvenstvu v Bolgariji in Italiji pa osvojil srebrno odličje, je predsedniku Odbojkarske zveze Slovenije Metodu Ropretu svojo odločitev sporočil pred nekaj dnevi.

"Rad bi se vam preprosto zahvalil, da ste me sprejeli medse in za priložnost, ki ste mi jo dali. Hvaležen sem, da sem lahko skupaj z vami doživel to čudovito izkušnjo. Z veliko odrekanja smo ustvarili ekipo z veliko začetnico, ekipo z identiteto. Ponosen sem na to, kar smo dosegli, in na to, da ste tudi skozi te uspehe začeli pisati svojo prihodnost," je ob slovesu sporočil 46-letni Italijan.

Članki iz rubrike