mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 31.01.2017 18:39:32

Ljubljančani optimistično na Poljsko

Tit Košir
Odbojkarji ACH Volleyja bodo v sredo ob 18. uri v Belchatowu igrali svojo četrto tekmo skupine D lige prvakov. Njihov nasprotnik bo Skra Belchatow, ki je pred slabimi štirinajstimi dnevi v dvorani v Stožicah zmagal s 3:1 (19, 21, -18, 15).

Osemkratnim poljskim državnim prvakom, zadnjič so državno prvenstvo osvojili leta 2014, v letošnji sezoni v ligi prvakov ne gre vse po načrtih, saj so do svoje prve zmage prišli šele z zmago nad najboljšo slovensko ekipo. Navkljub porazu pa varovanci Zorana Kedačiča na Poljsko niso odšli z belo zastavo. V zadnjem času igrajo dobro, vendar bo treba na Poljskem, če se še želijo vmešati v boj za drugo mesto v skupini D, prikazati svojo najboljšo igro v letošnji sezoni.

"V Ljubljani smo pokazali, da lahko igramo tudi z Belchatowom in vsaj točka ni nepredstavljiv cilj. To bo naš prvi cilj, morda pridemo do še česa večjega," je pred sredino tekmo optimistično razpoložen Žiga Štern, sprejemalec ACH Volleyja, ki je bil v Stožicah s 16 točkami tudi najbolj učinkovit igralec svoje ekipe.

Da Ljubljančani v Belchatowu niso popolnoma brez možnosti, meni tudi trener Zoran Kedačič. "V prvi vrsti gremo na Poljsko pokazat, da tretji niz s prve medsebojne tekme ni bil naključje in da smo vso tekmo sposobni igrati na tako visoki ravni. Mislim, da imamo zelo dobre možnosti, da se domov vrnemo z ugodnim izidom, vendar le, če bomo vztrajali pri svoji igri, ki si jo bomo začrtali in se nam malenkost poklopi servis. Zagotovo pa ne bomo šli v tekmo z mislimi na poraz. Daleč od tega. Fantje so pripravljeni na boj," je dejal Kedačič.



V Ljubljani je bil za ljubljansko ekipo predvsem usoden srbski bloker Srećko Lisinac, ki je bil ob učinkoviti igri v napadu uspešen tudi v bloku in na servisu. Skra Belchatow je v sobotnem domačem obračunu za drugo mesto poljske pluslige na gostovanju izgubili z ekipo Asseco Resovia Rzeszow z 1:3. Tako kot Ljubljančani in romunska Craiova ima po treh odigranih krogih skupine D tri točke, v vodstvu pa je z osmimi Modena, ki bo že danes gostovala v Romuniji.

"Če se želimo uvrstiti v naslednji krog, moramo zmagovati. Zmaga v Ljubljani je bila prvi korak, zdaj pa moramo le še nadaljevati v takem ritmu. Zadovoljen sem bil s predstavo svojih fantov na prvi tekmi in upam, da bomo tako odigrali tudi na tekmi v Belchatowu," se pomembnosti sredine tekme zaveda tudi Philippe Blain, francoski strokovnjak na klopi Skra Belchatowa.

Tekmo bosta sodili Nemka Sabine Witte in in Turek Ozan Cagi Sarikaya.

Članki iz rubrike