favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 31.01.2017 21:27:30

Slovenske prvakinje boljše od Slovakinj

Arsen Perić
Odbojkarice Calcit Volleyballa so v prvi tekmi tretjega turnirja srednjeevropske lige v Ljubljani premagale Slavio iz Bratislave s 3:0 (23, 15, 15).

Aktualne državne prvakinje so bile po dveh odigranih turnirjih v srednjeevropski ligi še edina neporažena ekipa, medtem ko so odbojkarice Slavie iz Bratislave do zdaj odigrale le tri tekme, praznih rok pa so ostale na uvodnem turnirju proti madžarskemu Linamarju iz Bekescsabe.

V prvem nizu so domače odbojkarice na prvi tehnični odmor še odšle s točko prednosti, toda na servis Miroslave Rehakove, ki je dosegla tudi dva asa, je najboljša slovaška ekipa, ki v šestnajstih tekmah domačega prvenstva še ni izgubila, povedla z 12:8. Po polminutnem odmoru so varovanke Nicola Negra uredile svoje vrste in na servis Slavine Koleve povedle s 17:16, pred tem pa je izid na 16. točki izenačila Olivera Kostić. Čeprav je domača ekipa prišla že do štirih točk prednosti (22:18), so Slovakinje na 22. točki izid izenačile, v končnici pa so do vodstva z 1:0 v nizih vendarle prišle slovenske državne prvakinje.

Začetek drugega niza je minil v odlični igri domače ekipe, ki je z dobrim servisom oddaljila nasprotnice od mreže, z raznovrstno igro v napadu ob dobrih podajah Ilke van de Vyver pa je prišla do osmih točk prednosti (10:2). Do drugega tehničnega odmora so po zaslugi Slavine Koleve, ki se je odlično znašla ob mreži, pobegnile za deset točk, po bloku Tine Grudine je bilo nedosegljivih 17:6 za Calcit Volleyball. Zadnjo točko v drugem nizu je prispevala Urška Igličar.

Tudi drugi niz se je za calcitovke začel obetavno, z vodstvom 4:0 na servis Pie Blažič, žal pa tudi poškodbo Tine Grudine, ki jo je zamenjala Katja Mihevc. Vendar tudi poškodba Grudine ni zaustavila razigranih domačink, ki so z blokom Ane Zaplotnik na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo sedmih točk, do drugega so jo povečale še za eno. Do konca tekme so bile domače odbojkarice dovolj zbrane, da visoke prednosti niso zapravile, tekma pa se je končala po novi napaki gostij.


"Še vedno to ni igra, ki bi si jo želel. V prvem nizu smo se še lovili, vendar smo se uspele izvleči. Ko smo začele delati manj lastnih napak, nam je tudi igra stekla, drugi in tretji niz pa sta bili že na naši ravni. S te strani sem zadovoljna, jutri se bomo lahko v miru pripravile na četrtkovo tekmo z Novo KBM Branikom, ki bo za nas zelo pomembna," je po tekmi dejala Olivera Kostić, korektorka Calcit Volleyballa, s 16 točkami tudi najbolj učinkovita igralka tekme.

V sredo bo v dvorani Tivoli na sporedu druga tekma tretjega turnirja srednjeevropske lige med ekipama Nova KBM Branika in Slavie iz Bratislave.

Calcit Volleyball - Slavia Bratislava 3:0 (23, 15, 15)
* Športna dvorana Tivoli, gledalcev 40, sodnika: Kramar Šandl, Rajković (oba Hrvaška):
* Calcit Volleyball: Grudina 5, Božič, Mihevc 3, Blažič 6, Pahor, Igličar 2, Zaplotnik 3, Kostić 16, Turk, Koleva 13, Van de Vyver 2.
* Slavia Bratislava: Fričova 2, Šepelova, Törökova 3, Šunderlikova 4, Widerman 5, Doležajova, Adamovičova, Pištelakova 6, Mikšikova 2, Szaboova 7, Sedlačkova, Rehakova 5.

Članki iz rubrike