kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 01.02.2017 11:55:06

Šempetrani s pomlajeno zasedbo proti Norvežanom

arhiv Ekipe
Odbojkarji SIP Šempetra bodo v četrtek, ob 18. uri, v domači športni dvorani na povratni tekmi drugega kroga pokala Challenge gostili norveško ekipo Viking TIF Bergen. V Bergenu so s 3:1 (13, -23, 27, 18) zmagali norveški odbojkarji.

Za napredovanje v osmino finala bi šempetrski odbojkarji ob zmagi po rednem delu tekme potrebovali še zmago v zlatem nizu, kar je po mnenju njihovega trenerja Sebastjana Cilenška sicer uresničljiv cilj, vendar bodo do njega skušali priti s pomlajeno zasedbo.

"Dejstvo je, da je zlati niz naš prvi cilj, ki smo si ga zastavili, potem pa bomo videli, kako se bodo zadeve odvijale v njem. Vendar je za nami resnično naporen teden, minulo soboto tako smo v domačem prvenstvu igrali z ACH Volleyjem, ta torek še s Calcit Volleyballom, že v soboto pa bomo gostili Krko, ki bi jo v svoji dvorani lahko presenetili in prišli do pomembnih točk v boju za obstanek. Glede na trenutni položaj, saj sta Gregor Javornik in Denis Robida poškodovana in težave Danijela Pokeršnika, ki je naš nosilec igre, z ramo, bodo priložnost dobili mlajši igralci, njega pa bomo skušali spočiti. Ampak ne glede na vse, se nadejamo, da bi lahko iztržili ugoden izid," je pred četrtkovim obračunom dejal Cilenšek.


Odbojkarji iz Bergena, večina od njih igra tudi za norveško reprezentanco, so na prvi tekmi prevladovali predvsem na servisu in v bloku, kar glede na njihovo višino, v ekipi imajo, kar šest odbojkarjev, ki so višji kot 200 cm, niti ni bilo presenetljivo.

"V prvem nizu so nas 'poservirali', vendar so ekipa, ki je premagljiva. Gre za resnično visoko ekipo, ki pa je tehnično slabša od nas in tu bi lahko bila naša prednost. Videli bomo tudi, kako se bodo prilagodili na našo dvorano, ki je precej manjša od njihove. Morda bi prav dvorana, ob naših glasnih navijačih, lahko bila naša prednost," je še dodal Cilenšek.

Tekmo bosta sodila Šved Markus Edholm in Turek Yavuz Akdemir. Končni zmagovalec dvoboja se bo v četrtfinalu pomeril z boljšim iz obračuna med ruskim Fakelom iz Novega Urengoja in beloruskim Bate Borisovim. Na prvi tekmi v Belorusiji so s 3:0 slavili ruski odbojkarji.

Članki iz rubrike