kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 01.02.2017 20:21:32

Poljaki še drugič boljši od ACH Volleyja

Tit Košir
Odbojkarji ACH Volleyja so v četrtem krogu skupine D lige prvakov v gosteh izgubili z domačim Skra Belchatowom z 1:3 (-17, -23, 20, -17).

Za odbojkarji ACH Volleyja je bilo gostovanje v Belchatowu ključno v boju za drugo mesto v skupini D, ki še prinaša napredovanje v osmino finala lige prvakov. Pred slabimi štirinajstimi dnevi so morali priznati premoč osemkratnim poljskim državnim prvakom, ki so v Ljubljani zmagali s 3:1, z istim izidom v korist Skra Belchatowa pa se je tekma končala tudi na Poljskem.

Začetek uvodnega niza nikakor ni minil po željah ljubljanske ekipe, ki je imela vse preveč težav na sprejemu, na servisu je bil Bolgar Nikolaj Penčev, saj je že ob prvem tehničnem odmoru zaostajala za sedem točk. Po bloku Ukrajinca Jurija Gladyra in asu Srba Srećka Lisinca je bilo že 10:1 za domačo ekipo, gostom pa ni pomagal niti polminutni odmor trenerja Zorana Kedačiča.

V nadaljevanju so se Ljubljančani le otresli začetne treme, popravili svoj sprejem, bolj učinkoviti so bili tudi v napadu in na servis Žige Šterna so se domačinom približali le na štiri točke zaostanka (14:18). Po polminutnem odmoru Philippa Blaina, nekdanjega francoskega selektorja na klopi Belchatowa, se je tehtnica spet prevesila na stran domače ekipe, ki je do vodstva z 1:0 v nizih prišla po napaki Žige Šterna. 


Bolj obetavno se je za ljubljansko ekipo začel drugi niz, v katerem so po bloku Apostolosa Armenakisa, dolžnika iz uvodnega niza, povedli s 5:2, Jan Pokeršnik pa je z napadom iz druge linije poskrbel za vodstvo z 9:5. Domačini so se jim do drugega tehničnega odmora nekajkrat približali na točko zaostanka, vendar so z odlično reakcijo Jana Kozamernika ob mreži odbojkarji ACH Volleyja ob drugem tehničnem odmoru še vodili s 16:13.

A ne za dolgo, kajti po dveh zapravljenih priložnostih v napadu, so domačini z blokom Lisinca izid na 16. točki izenačili. Odlični Lisinac je poskrbel tudi za domače vodstvo z 18:16, po točki Mariusza Wlazlyja je bilo že 21:17. Vendar se Ljubljančani niso sprijaznili s porazom, z delnim izidom 5:0, na servisu je bil Kozamernik, so z blokom Armenakisa povedli s 23:22. Toda v končnici so bili bolj zbrani Poljaki, ki so z asom Michala Winiarskega prišli do prve zaključne žoge, ki jo je z blokom izkoristil Gladyr.

Nesrečno izgubljeni drugi niz ni zaustavil ljubljanske ekipe, ki je v tretjega vstopila še bolj odločno. Na servis Dika Purića je povedla z 8:5, po eni redkih napak Lisinca je bilo že 11:6. Domačini so imeli težave z učinkovitostjo v napadu, zato pa se je na drugi strani razigral Žiga Štern, ki je goste popeljal do vodstva s 15:7, po napadu Kozamernika pa so na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo sedmih točk. Tudi po vrnitvi na igrišču je bil ACH boljša ekipa, z asom Šterna, ki je bil v tretjem nizu najbolj učinkovit igralec tekme pa je prišel do kar osmih zaključnih žog. Po težavah na sprejemu, na servisu je bil Bartosz Bednorz, so do nje prišli prav po napaki poljskega sprejemalca.

Tudi četrti niz so Ljubljančani začeli dobro, vodili so še s 6:5, nato pa so imeli na servis Penčeva spet težave na sprejemu, kar so domači odbojkarji izkoristili ter povedli z 9:5. Izkušeni poljski odbojkarji, navkljub dobri igri gostov, so do drugega tehničnega ohranili prednost treh točk. Do odločilne prednosti pa so domačini še enkrat prišli na servis Penčeva, ki je z dvema "winnerjema" poskrbel za neulovljivih 20:14. Tekma se je končala z dvojnim blokom domače ekipe.

V prvi tekmi četrtega kroga skupine D je v torek Modena v gosteh premagala Craiovo s 3:0 (16, 19, 18). Z zmago si je Modena že zagotovila nastop v osmini finala lige prvakov, saj ima že 11 točk, drugi je zdaj Skra Belchatow s šestimi, Craiova je s štirimi tretja, ACH Volley pa s tremi četrti. Ljubljanski odbojkarji bodo svojo naslednjo tekmo v ligi prvakov imeli 15. februarja, ko bodo gostovali v Craiovi.


Skra Belchatow - ACH Volley 3:1 (17, 23, -20, 17)
* Dvorana Energia Belchatow, gledalcev 2550, sodnika: Witte (Nemčija), Sarikaya (Turčija).
* Skra Belchatow: Lisinac 14, Wlazly 20, Marcyniak, Kurek 1, Klos, Bednorz 11, Gladyr 10, Janusz, Uriarte 2, Winiarski 4, Penčev 7, Milczarek.
* ACH Volley: Flajs, Kozamernik 8, Kovačič, Purić 4, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern 16, Pokeršnik 14, Buculjević 1, Armenakis 15.

Članki iz rubrike