Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 04.03.2017 21:19:47

ACH klonil proti Triglavu

Odbojkarji Triglava iz Kranja so v 4. krogu modre skupine 1. DOL za moške premagali ACH Volley s 3:2 (-18, -15, 30, 29, 13).

* Dvorana Planina, gledalcev 300, sodnika: Melavc (Šempeter), Tomec (Dvor).
* Triglav Kranj: Toman, Lužovec, Tučen 8, Bregant 19, Planinc 7, Beravs, Bežek, Mali 1, Jenko 5, M. Kök 22, A. Kök 3, Rezar 1.
* ACH Volley: Flajs 15, Kozamernik 20, Purić 9, Satler, Pleško 6, Jurić, Kumer, Štern, Pokeršnik 10, Buculjević 5, Armenakis 25.

Odbojkarji ACH Volleyja so zabeležili drugi poraz v prvenstvu in prvega v modri skupini. Po porazu v Mariboru v prvem delu prvenstva so tokrat morali priznati premoč Triglavu, ki je Ljubljančane presenetil že v lanski sezoni, tokrat pa je do zmage prišel po velikem preobratu, saj je zaostajal z 0:2.

Po prvih dveh nizih ni prav nič kazalo na presenečenje, čeprav niso blesteli, so prvaki zanesljivo dobili prva dva niza, predvsem po zaslugi zelo razpoloženega Jana Kozamernika. Reprezentančni bloker tudi v nadaljevanju ni popuščal, v svojo statistiko vpisal 20 točk, od tega sedem blokov in 12 točk v napadu, v katerem je bil stoodstoten. A vse to ni pomagalo, na drugi strani se je namreč razigral tudi Matej Kök. Mladi reprezentančni kandidat je bil odličen, ko je bilo to najbolj potrebno, zagotovo si lahko lasti veliko zaslug za presenečenje. Za to pa so vseeno najbolj zaslužni kar Ljubljančani sami, naredili so namreč kar 45 izsiljenih napak. Čeprav kar 22 s servisi, je bilo to občutno preveč. V tem, da ni igral Žiga Štern, pa ne smejo iskati opravičila.


Začetek je napovedoval gladko zmago prvakov. Ti so hitro prišli do zanesljive prednosti, po dveh zaporednih točkah Kozamernika, drugo je dosegel z blokom, so povedli z 9:5. Ob drugem tehničnem odmoru so po dveh napakah gostiteljev vodili že s 16:9, po novem bloku Kozamernika in napaki Uroša Tučna pa je bilo pri izidu 14:22 jasno, kdo bo dobil prvi niz. Tudi v drugem nizu so gosti hitro prišli do prednosti, na drugi tehnični odmor jih je Kozamernik odpeljal z vodstvom 16:9. Kranjčani se v nadaljevanju niso resneje približali, še več igrali so slabo, v nizu so osvojili le 14 točk.

Zato pa so izkoristili ležeren začetek ACH Volleyja v tretjem nizu. Povedli so s 5:1 in 10:6, a ko so Ljubljančani izenačili in pri drugem tehničnem odmoru vodili z dvema točkama razlike, je bilo videti, da bo gost dobil tudi tretji niz. Toda blok Jureta Jenka in as Jana Planinca sta Kranjčane vrnila v vodstvo, Gorenjci so bili tudi tisti, ki so si priigrali prvo zaključno žogo, niso je izkoristili, tako kot še nekaj pozneje. V napeti končnici so si pri izidu 29:30 zaključno žogo priborili tudi prvaki, toda zaustavil jih je Jenko, ki je najprej dosegel točko v napadu, nato pa Armenakisu prilepil še blok. Njegovo delo je nato z asom dokončal Janko Bregant.

Gledalci so pričakovali takojšen odgovor tekmecev, a tega ni bilo. Gostitelji so imeli pobudo tudi v četrtem nizu, vodili tudi za tri točke, nazadnje pri izidu 18:15. Ko je v igro vstopil izkušeni Matija Pleško, se je tehtnica za kratek časa preselila na stran ACH Volleyja, ki je prav z blokom Pleška povedel, toda na nasprotno stran jo je z asom vrnil Matej Kök. S tem preobratov ni bilo konec, Pleško je z asom Ljubljančanom zagotovil zaključno žogo, Kranjčani so jo ubranili, malo zatem še eno, nato pa so sami zapravili tri zaključne žoge, četrte pa ne, Matej Kök je niz zaključil z neposredno točko iz začetnega udarca.

Gledalci so dvoboj Kozamernik-Matej Kök gledali tudi v "tie breaku", v katerem prav tako ni manjkalo preobratov. Gostitelji so po dveh asih Köka (na tekmi jih je dosegel pet) povedli s 5:3, nato so s štirimi zaporednimi točkami vodili zmaji, ekipi sta še enkrat zamenjali v vodstvu, Kök pa je Gorenjcem zagotovil prvo zaključno žogo, nato pa izkoristil drugo.

"Tekmo smo zelo dobro odprli in kazalo je, da bomo domov odnesli zmago. Nato pa je Kranj začel igrati, mi smo padli v igri in se nismo držali dogovorov. Triglav je pokazal, da je lahko zelo konkurenčna ekipa, še posebej, če smo mi nezbrani. Premagali so nas, a pred nami so nove tekme in treba bo zmagati proti Kamniku," je po tekmi dejal Kozamernik.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike