kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 04.03.2017 21:32:07

Kema slavila na Gorenjskem

Odbojkarice Keme Puconcev so v tekmi prvega kroga 1. DOL za ženske v gosteh premagale Zgornjo Gorenjsko s 3:0 (24, 19, 16).

* Dvorana Pod Stolom; gledalcev 75; sodnika: Milojevič (Ljubljana), Adrovič (Kamnik).
* Zgornja Gorenjska: Avsenik, Tučen, Lužovec, Košak, Pogačar, Burja, Klinar, Marzidovšek, Langus, Zorman, Humerca.
* Kema Puconci: Belec, Pintarič, Vinkovič, Franko, Škraban, Zdovc, Donša, Kovač, Oletič, Kadiš, Mikl, Pintarič, Ajnihar.

"Kako lepo bi bilo, če bi nam drevi uspelo osvojiti vsaj kakšno točko, precej lažje bi se dihalo," je pred uvodnim obračunom v zeleni skupini razmišljal domači trener Iztok Kšela, ki ga skupaj z varovankami čaka ogorčen boj za obstanek v prvi ligi. Pred odločilnimi šestimi tekmami so imele Gorenjke sicer malenkostno prednost pred Luko Koper, največjimi tekmicami za neposreden obstanek, zato bi kakšna točka proti Prekmurkam prišla še kako prav.


V uvodnem nizu so bile gostiteljice zelo blizu osvojitvi niza, ves čas so namreč držale korak z gostjami, do drugega tehničnega odmora tudi nekajkrat vodile, a so bile v zaključku niza, ko je bilo potrebno postaviti le še piko na i, premalo zbrane, vnovič so plačale davek pomanjkanja izkušenj, ki so v takšnih trenutkih še kako potrebne.

Igra v prvem nizu, predvsem pa borbenost sta bila znanilca, da bi Zgornja Gorenjska morda le presenetila. A je tudi v drugem nizu ostalo le pri želji. Varovanke Iztoka Kšele sicer niso bile v podrejenem položaju, toda gostje jim niso pustile tako blizu kot v prvem nizu, domače pa so naredile tudi nekaj nepotrebnih napak, ki so jih stale kakšne točke več. Bržčas so igrale tudi nekoliko pod pritiskom, kar pa za Kemo ni veljalo, saj je njihov obstanek med prvokategornicami že zagotovljen, zato igrajo lahko precej bolj sproščeno.

Potem ko je bil uvodni niz za gostiteljice odličen in so bile blizu uspeha ter drugi za odtenek slabši, je v tretjem sistem domače igre razpadel, Kema pa je to znala s pridom izkoristiti in v Puconce zasluženo odpotovala s tremi točkami.

"Tekmo smo začeli nekoliko preveč sproščeno, morda tudi nekoliko podcenjujoče, kar bi se nam lahko maščevalo, a so dekleta v nadaljevanju le pokazala tisto, kar znajo, in zasluženo dosegle zmago, s katero smo dokončno potrdili obstanek v prvi ligi," je po zmagi svoje ekipe dejal Sebastijan Lenarčič, trener Keme Puconcev. "V prvem nizu smo bili blizu uspeha in če bi nam ga uspelo osvojiti, bi se morda tekma lahko drugače razpletla. Sem pa nekoliko jezen, ker ob nekaj lahkih žogah nismo naredili tistega, kar bi lahko. Puconci so boljša ekipa, zato bomo morali priložnost za obstanek iskati proti Kopru in Mislinji, ki sta na naši ravni," pa je tekmo komentiral Kšela.

Značke: odbojka, dp, ženske

Članki iz rubrike