Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 04.03.2017 22:14:08

Calcit boljši od Salonita

Odbojkarji Calcita Volleyballa so v tekmi četrtega kroga 1. DOL za moške doma premagali Salonit Anhovo s 3:2 (23, -23, 18, -22, 11).

* Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Markelj (Bled).
* Calcit Volleyball: Štalekar 1, Hribar, Golob, Ratek, Pereira 32, Brulec 3, Lakner 3, Kotnik 25, Štembergar Zupan 11, Videčnik 9, Konjedic.
* Salonit Anhovo: Česnik 7, Šarić, Jereb 3, Karnel, Pirih 12, Mijatović 16, Kovačič, Gadnik 29, Tomić 9, Jerončič.

Kamničani so si z zmago v prejšnjem krogu, ko so pred svojimi navijači premagali kranjski Triglav, praktično že zagotovili najmanj drugo mesto v modri skupini 1. DOL, s tem pa tudi prednost domačega igrišča v četrtfinalu končnice in v morebitnem polfinalu. Z današnjo težko prigarano zmago proti Kanalcem, ki so jim nekoliko olajšali delo že s ponedeljkovim porazom v Mariboru, so varovanci Gašperja Ribiča ostali celo v igri za prvo mesto. Predvsem zato, ker so odbojkarji ACH Volleyja danes izgubili v Kranju, tako da Kamničanom v sredo v zadnjem krogu v Tivoliju za prvo mesto zadošča že zmaga s 3:2.

Kanalci, ki so v Kamnik prišli brez Dejana Čabarkape in Arsenija Mutapčije, domačini pa že nekaj časa igrajo brez poškodovanih Jureta Okrogliča in Primoža Vidmarja, manjkal pa je tudi oboleli Žan Novljan, so s točko Saše Gadnika na prvi tehnični odmor odšli s točko prednosti. Toda v domači ekipi je bil v napadu nezaustavljiv Maxson Guilherme Pereira, ki je imel ob Domnu Kotniku največ zaslug, da je prišlo do preobrata in vodstva Kamničanov z 18:13. V končnici niza so gostje po zaslugi Gadnika ubranili dve zaključni žogi, tretjo pa je Pereira le pretvoril v vodstvo z 1:0 v nizih.



Tudi v drugem nizu so bili varovanci Gregorja Jerončiča tisti, ki so prvi prišli do otipljivejše prednosti, ko so po točkah Gadnika in Daliborja Tomića povedli z 20:17. Na servis Kotnika so Kamničani izid na 22. točki izenačili, vendar je odlični Gadnik svoji ekipi priboril dve zaključni žogi za izenačenje v nizih. Prve po zaslugi Andreja Štembergarja Zupana niso izkoristili, zato pa so drugo, ko je bil uspešen Grega Pirih.

Tretji niz je minil v premoči domače ekipe, ki je z boljšim servisom in blokom do drugega ob drugem tehničnem odmoru vodila že s sedmimi točkami prednosti. Še višja (17:9) je bila po napaki Gadnika, po uspešnem napadu Kotnika pa je bilo neulovljivih 22:11 za Calcit Volleyball. Zmago domače ekipe v tretjem nizu je potrdil Pereira.

Domači odbojkarji so bili v četrtem nizu večinoma v vodstvu, z blokom Pereire s 14:10, po novi točki odličnega brazilskega korektorja v kamniškem dresu pa že z 18:13. Toda borbeni Kanalci se niso predali, s tremi zaporednimi bloki in uspešnem napadu Piriha so se domačinom približali na točko zaostanka (17:18), v končnici niza pa so domačini naredili nekaj lastnih neizsiljenih napak ter gostom omogočili izenačenje v nizih.

O zmagovalcu je tako odločal tie-break, za obe drugi v modri skupini, obe ekipi pa sta ga igrali proti Mariboru. Calcit Volleyball je v prvem krogu doma premagal Maribor s 3:2, Kanalci so se minuli ponedeljek v gosteh morali zadovoljiti s točko, s točko pa so odšli domov tudi iz Kamnika. Z asom Tomića so se pred menjavo strani domačinom še približali na točko zaostanka (6:7), potem ko so zaostajali za tri, za tri pa so zaostajali tudi po asu Pereire (9:6). A s tem tekma še ni bila odločena, kajti Gadnik je na 11. točki izid izenačil, v končnici pa so Brulec z dvema točkama, Matic Videčnik in Kotnik Kamničanom le priborili dve točki.

Značke: odbojka, dp, moški

Članki iz rubrike