Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 06.03.2017 13:32:21

OZS išče še naslednika Bruna Najdiča

Potem, ko je slovenska moška odbojkarska reprezentanca pred dnevi dobila novega selektorja, srbskega strokovnjaka Slobodana Kovača, na Odbojkarski zvezi Slovenije zdaj iščejo tudi selektorja ženske izbrane vrste, ki bo nadomestil Bruna Najdiča.

Trenerju Nove KBM Branika je mandat na slovenski klopi potekel po lanskih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, na katerih so Slovenke v svoji skupini osvojile tretje mesto, kar pa ni zadoščalo, da bi še drugič zapored zaigrale na prvenstvu. Na Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS) se za avtomatsko podaljšanje pogodbe niso odločili in so zato objavili javni razpis, s katerim iščejo odbojkarskega stratega, ki bo do leta 2019 pripravljen voditi slovenske odbojkarice.

"Ta način iskanja selektorja se je pri moški reprezentanci izkazal kot dober, saj smo na klop naše reprezentance najprej privabili Andreo Gianija, nato še Slobodana Kovača. Prav zato smo se na OZS odločili, da bomo po enakem postopku izbrali tudi selektorja ženske reprezentance. Pričakujemo dober odziv, tako domačih kot tujih odbojkarskih strokovnjakov," je odločitev OZS pojasnil generalni sekretar Gregor Humerca.



V razpisu je še zapisano, da bo OZS novemu selektorju članske reprezentance zaupala tudi vodenje izbrane vrste mlajših članic (U23), ki bo nastopila na septembrskem svetovnem prvenstvu v Ljubljani. "Glede na to, da so za člansko ekipo v letošnji sezoni predvidene le kvalifikacije za svetovno prvenstvo ter da je veliko deklet, ki bodo igrale na svetovnem prvenstvu U23, hkrati tudi članic članske izbrane vrste, se nam zdi ta rešitev najbolj smiselna. Programa tako namreč ne bomo podvajali," je še dodal Humerca.

Slovensko žensko reprezentanco v letošnji sezoni tako čaka le nastop v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki bodo konec maja in v začetku junija potekale na Portugalskem in na katerih se bodo Slovenke za prvi nastop na svetovnem prvenstvu pomerile z Estonijo, Finsko, Francijo, Portugalsko in Nemčijo.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike