Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 07.03.2017 15:23:08

Naslova bosta v Kranju branila Nova KBM Branik in Calcit Volleyball

Prihodnji konec tedna, med 17. in 19. marcem, bo v Kranju potekal zaključni turnir odbojkarskega pokala Slovenije. V ženski konkurenci bodo naslov pokalnih zmagovalk branile odbojkarice Nove KBM Branika, v moški pa odbojkarji Calcit Volleyballa.

Na Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS) je v zadnjih dneh zelo pestro, saj so ob koncu minulega tedna izbrali selektorja slovenske moške izbrane vrste, ki jo bo vodil srbski strokovnjak Slobodan Kovač, na začetku tedna so objavili razpis za selektorja ženske reprezentance, konec prihodnjega tedna bomo v Kranju dobili nove pokalne zmagovalce, medtem ko bo v Kranjski Gori potekal turnir evropske serije v odbojki na snegu.

"Cilj OZS je, da vse te dogodke dvignemo na višjo raven, kar velja tudi za zaključni turnir pokala Slovenije. Do konca leta bomo priredili še nekaj odmevnih dogodkov, prvi bo nato na sporedu maja, ko bo v organizaciji Šoštanja Topolšice, ki praznuje 50-obletnico delovanja, potekali zaključni turnir v vseh mlajših kategorijah, nato bo Ljubljana med 20. in 22. julijem gostila najboljše evropske odbojkarice in odbojkarje na mivki, ki bodo nastopili na turnirju evropskih serij masters in satellite, pred začetkom prihodnjega državnega prvenstva pa bomo organizirali tudi superpokal," je na današnji novinarski konferenci v prostorih Telekoma v Ljubljani dejal Gregor Humerca, generalni sekretar OZS.

"V zadnjih letih v našem klubu veliko pozornosti namenjamo popularizaciji odbojke. Tako že vrsto let prirejamo državno prvenstvo v odbojki na mivki, letos pa smo se odločili še za zaključni turnir pokala Slovenije, ki ga bomo priredili prvič, in to kljub temu, da takrat, ko smo oddali kandidaturo, še ni bilo znano, ali bo na njem igrala naša moška ekipa. Na srečo so bili fantje v četrtfinalu uspešni, zato lahko pričakujemo še večje število gledalcev, ki jim bomo skušali pripraviti čim več spremljevalnih dogodkov. Eden od njih bo pred nedeljsko finalno moško tekmo, ko se bodo ob 17. uri pomerili nekdanji slovenski reprezentanti, razdeljeni na ekipi vzhoda in zahoda," je povedal Miro Ambrožič, podpredsednik Triglav Kranja, prireditelja zaključnega turnirja.

Odbojkarice Nove KBM Branika, ki jih, tako kot Calcit Volleyball, konec tega tedna čaka še zaključni turnir srednjeevropske lige, bodo branile pokalno lovoriko, ki so jo do zdaj osvojile že petnajstkrat. Njihov nasprotnik v polfinalu bo Volleyball Ljubljana, prvi polfinalni par pa bo med ekipama Calcit Volleyballa in Formule Formisa.

"Res je, da vsi pričakujejo, da se bomo v finalu pomerile s Calcit Volleyballom, vendar ne bi želela ničesar prehitevati. Tako za nas, kot za calcitovke velja, da moramo biti najprej uspešne v polfinalu, šele nato bomo lahko razmišljale o finalu. V naši ekipi je odlično vzdušje, treniramo dobro, vse igralke pa imamo isti cilj - ubraniti pokalno lovoriko," je bila v napovedi odločna Aleksandra Milosavljević, kapetanka Nove KBM Branika.

"V lanski sezoni, ko smo osvojili pokalni naslov, je ekipo vodil Marko Brumen, vsekakor pa bomo naredili vse, da pokal ostane v Kamniku. Na žalost imamo v zadnjem obdobju težave s poškodbami in prva želja je, da jih v prihodnjih dneh ne bo več. Trenutno bolj kot o zaključnem turnirju pokala Slovenije razmišljamo o sredini tekmi modre skupine proti ACH Volleyju, zavedamo pa se, da nas že v polfinalu čaka izredno težka preizkušnja," je o pričakovanjih v Kranju spregovoril Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa, medtem ko želijo Ljubljančani priti do svoje desete jubilejne pokalne lovorike.

"Tudi za nas velja nekaj podobnega kot za Kamničane, s katerimi se bomo v sredo pomerili za prvo mesto v modri skupini, nato pa nas čaka še zaključni turnir srednjeevropske lige v Zagrebu. Šele po Zagrebu bomo svoje misli osredotočili na to, da v Ljubljano spet vrnemo pokalno lovoriko, vendar bo treba iti s tekme v tekmo, kajti tudi Krka, s katero se bomo v Kranju pomerili v polfinalu, bo nevaren nasprotnik," pa je dejal Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja.




* Spored zaključnega turnirja pokala Slovenije:
- petek, 17. marec:
17.30 Calcit Volleyball - Formula Formis
20.30 Nova KBM Branik - Volleyball Ljubljana
- sobota, 18. marec:
14.00 ACH Volley - Krka
17.00 Triglav Kranj - Calcit Volleyball
20.30 finalna tekma odbojkaric
- nedelja, 19. marec:
17.00 revijalna tekma nekdanjih slovenskih reprezentantov
20.30 finalna tekma odbojkarjev

Značke: odbojka, pokal

Članki iz rubrike