kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 08.03.2017 23:10:56

Triglav Kranj - Maribor 3:0 (24, 21, 18)

Odbojkarji Triglava so v tekmi petega kroga 1. dOL za moške doma premagali Maribor s 3:0 (24, 21, 18).

* Športna dvorana Planina, gledalcev 100, sodnika Perčič (Kamnik), Zajec (Ljubljana).
* Triglav Kranj: Toman, Lužovec, Tučen 7, Bregant 11, Planinc 13, Beravs, Bežek 1, Mali, Jenko, M. Kök 8, A. Kök, Rezar 4.
* Maribor: Horvat 15, Mulec 2, Knuplež, Mlakar, Pelemiš 2, Kvas, Donik 6, Uremovič 3, Virtič, Plesec 11, Hafner, Kamnik 1.

Kranjčani so z zmago proti ACH Volleyju v prejšnjem krogu potrdili, da so se ob prvem trenutku vrnili v formo, kar so dokazali tudi v današnjem dvoboju z Mariborčani v tekmi, ki je odločala o tretjem mestu modre skupine. Z izjemo uvodnega niza, ki so ga odbojkarji Triglava dobili v končnici, so bili varovanci Saše Ropa veliko boljši nasprotnik in se zasluženo veselijo tretjega mesta, kar jim v četrtfinalu končnice prinaša prednost domačega igrišča v obračunu s kanalskim Salonitom.



Mariborčani so v prvem nizu povedli s 15:11, toda po polminutnem odmoru domačega trenerja Ropa, so Kranjčani s točko Jana Planinca izid na 17. točki izenačili. Kljub štirim neuspešnim poizkusom mariborskega napada prek sredine, Kranjčani s podobno nerazpoloženim napadom, pred vstopom v končnico niso prišli do vodstva. Tomaž Horvat je imel priložnost, da bi Mariborčane popeljal do vodstva z 1:0 v nizih, vendar ga je z blokom zaustavil njegov nekdanji soigralec Planinc, za domače vodstvo z 1:0 v nizih pa je bil najbolj zaslužen Janko Bregant.

Tudi drugi niz so bolje začeli kranjski odbojkarji. Z dvema blokoma in asom so povedli z 10:6, vodili pa so tudi s 15:10, nato pa so Mariborčani vzpostavili ravnotežje in kljub temu, da sta bila Horvat in Vasja Plesec še vedno blizu 70-odstotne uspešnosti v napadu, so Kranjčani s pipe-om Planinca niz zaključili na 25:21.

Po dveh osvojenih nizih domačih je bilo že jasno, da bo Triglav osvojil tretje mesto, Mariborčani pa so se tudi že sprijaznili s porazom, tako da so Kranjčani brez težav prišli do zmage tudi v tretjem nizu. Medtem ko bodo Kranjčani v četrtfinalu končnice igrali doma s Salonitom, Mariborčane čaka sosedski dvoboj s Hočami.

Značke: odbojka, dp, moški

Članki iz rubrike