Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 08.03.2017 23:11:13

GEN-I Volley - Formula Formis 3:1 (24, 22, -22, 18)

Odbojkarice GEN-I Volleyja so v drugi četrtfinalni tekmi končnice 1. DOL za ženske doma premagale Formulo Formis s 3:1 (24, 22, -22, 18).

* Mestna dvorana Nova Gorica, gledalcev 100.
* GEN-I Volley: Bavdaž 8, P. Marušič 6, Uršič, Bavdaž 10, Kolbl 13, Đukić 11, Velikonja Grbac 1, Š. Marušič 3, Simčič, Spačal 3, Vičič, Gubaš, Beguš.
* Formula Formis: Pehnec 3, Desy Vahen 13, Sešel 4, Sužnik, Pogorevc, Pajnik, Vojinović 6, Borko 14, Polanec, Kotnik 14, Kerbler, Eržen 5, Štern 2.

Na prvi četrtfinalni tekmi končnice 1. DOL za ženske minulo soboto v Hočah so se zmage v tie-breaku veselile odbojkarice Formule Formisa, ki pa so v Novi Gorici morale priznati premoč domače ekipe. Novogoričanke so sicer dosegle manj asov, zato pa so na servis naredile manj lastnih napak, predvsem so jih manj naredile tudi med samo igro. Rogožanke so jih ob 17 na servisu skupaj naredile kar 43, domačinke pa petnajst manj, to pa je ob podobni statistiki na sprejemu in v napadu Novogoričankam tudi prineslo zmago. O uvrstitvi v polfinale bo tako odločala sobotna tekma v Hočah.



Najbolj razburljiv in izenačen je bil uvodni niz, v katerem je bila pobuda na strani domače ekipe, ki je bila bolj zbrana tudi v končnici. V drugem nizu so Novogoričanke povedle z 8:5, toda ob drugem tehničnem odmoru so s točko prednosti vodile gostje, ki pa so ob številnih lastnih napakah domačinkam omogočile vodstvo z 2:0 v nizih.

V tretjem nizu so bile varovanke Alena Bektaševića že skorajda na pragu zmage, saj so po vodstvu z 8:3, tudi ob drugem tehničnem odmoru visoko vodile (16:12). Vendar nadaljevanje zanje ni bilo tako uspešno, popustile so na sprejemu, kar so gostje izkoristile in z delnim izidom 9:2 povedle z 21:18, prednost treh točk pa so ohranile tudi ob koncu tretjega niza.

Izgubljeni niz pa ni zaustavil domače ekipe, ki je silovito krenila v četrti niz, v katerem pa prednosti petih točk ob prvem tehničnem odmoru ni zapravila. Še več, do drugega so Novogoričanke svojo prednost povečale na osem točk, ki je niso več zapravile in prišle do zanesljive zmage, s katero so še v igri za uvrstitev v polfinale končnice.

Značke: odbojka, dp, ženske

Članki iz rubrike