Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 11.03.2017 20:08:01

Gostujoča zmaga ACH Volleyja

Odbojkarji ACH Volleyja so v drugi polfinalni tekmi zaključnega turnirja srednjeevropske lige v Zagrebu premagali Mladost Proenergy s 3:1 (-21, 18, 21, 13). V nedeljo se bodo Ljubljančani v finalu ob 17.30 pomerili s Hypo Tirol Innsbruckom, ki je v prvem polfinalu danes premagal Bystro NPU Nitro s 3:0 (21, 23, 24).

* Športna dvorana Bojana Stranića, gledalcev 800, sodnika: Schimpl, Mezöfy (oba Madžarska).
* Mladost Proenergy: Kos, Sabljak 11, Nikačević, Hanžič, Bakonji, Sedlaček 14, Mrakužić, Strahija 3, Vujović, Prlić 15, Marelić 9, Nižić, Brčić, Dukić 12.
* ACH Volley: Flajs, Kozamernik 9, Kovačič, Purić 5, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern 18, Pokeršnik 8, Buculjević 4, Armenakis 14.

Slovenski državni prvaki so v letošnji sezoni v Zagrebu enkrat že doživeli hladen tuš, ko so jih v prvem krogu rednega dela srednjeevropske lige odbojkarji Mladosti premagali s 3:2. To je bil edini poraz Ljubljančanov, ki so redni del tekmovanja nato končali na prvem mestu, Zagrebčani pa so bili s tremi četrti. Tudi na drugi današnji polfinalni tekmi so bili po prvem nizu v slabšem položaju, toda v nadaljevanju so le potrdili svojo večjo kakovost in bodo v nedeljskem finalu branili lanskoletno prvo mesto iz dvorane Tivoli. Tudi tokrat bodo v finalu igrali proti Hypo Tirol Innsbrucku.


Zagrebčani so bili v prvem nizu boljši nasprotnik, bili so bolj odločni na servisu, v napadu so bili bolj učinkoviti, na njihovi strani je bil tudi blok. Na drugi tehnični odmor so odšli s prednostjo štirih točk, po bloku Marka Sedlačka je bilo 18:13, pet točk razlike je bilo tudi še pri izidu 21:16. S točko Žige Šterna so se jim Ljubljančani približali na tri točke zaostanka (19:22), a so domačini s tretjo zaključno žogo povedli z 1:0 v nizih.

Drugi niz so ljubljanski odbojkarji odigrali veliko bolj zbrano kot uvodnega. S točko Dika Purića so prvič na tekmi prišli do treh točk prednosti, takšna je bila razlika tudi ob prvem tehničnem odmoru, do drugega so gostje pridobili še točko. Domači so popustili na sprejemu, tudi njihova organizacija igre ni bila več tako uspešna kot v prvem nizu, z novo točko Purića pa so jim Ljubljančani pobegnili na 18:13. Tudi v končnici so bili boljši slovenski odbojkarji, ki so do izenačenja v nizih prišli po napaki Zagrebčanov na servisu.

Na servis Maksima Buculjevića so odbojkarji ACH Volleyja v tretjem nizu Zagrebčanom pobegnili za štiri točke (10:6), a so se domačini že na 12. točki vrnili v igro. Vendar ne za dolgo, kajti po asu Kozamernika so varovanci Zorana Kedačiča na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Po asu Jana Pokeršnika je bilo že 19:15, pred vstopom v končnico niza pa se je prednost ACH Volleyja stopila na dve točki (20:22). Toda po polminutnem odmoru Zorana Kedačiča so Ljubljančani uredili svoje vrste in preko Pokeršnika povedli z 2:1 v nizih.

Četrti niz je bil do šeste točke še izenačen, nato pa so slovenski državni prvaki dosegli dve zaporedni točki, z asom Kozamernika pa so Zagrebčanom pobegnili na tri (12:9). Borbeni domačini se še niso predali, nekajkrat so se Ljubljančanom približali na točko zaostanka, na 16. točki pa je sledilo novo izenačenje. Čeprav so gostje na servis Buculjevića po dveh zaporednih napakah domače ekipe v napadu povedli z 22:17, so se morali za končno zmago še krepko potruditi. Zagrebčani so se jim dvakrat približali na točko zaostanka, zadnjič po tem, ko so ubranili prvo zaključno žogo, toda Apostolos Armenakis je bil že v naslednji akciji nezaustavljiv.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike