Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 16.03.2017 09:59:51

V pričakovanju finala Nova KBM Branik - Calcit Volleyball

Triglav Kranj bo od petka do nedelje prvič v svoji zgodovini prireditelj zaključnega turnirja odbojkarskega pokala Slovenije. V petek bosta na sporedu polfinalni tekmi ženskega pokalnega tekmovanja, ob 17.30 se pomerili ekipe Calcit Volleyball in Formula Formis, ob 20.30 pa Nova KBM Branik in Volleyball Ljubljana. Finale bo v soboto ob 20.30.

Naslov pokalnih zmagovalk bodo v Kranju branile mariborske odbojkarice, ki so do zdaj v tem tekmovanju slavile že petnajstkrat, od štirih letošnjih udeleženk zaključnega turnirja pa je do ženske pokalne lovorike prišel le še Calcit Volleyball, ki je bil najboljši v sezonah 2012/13 in 2013/14.

Odbojkarice Calcita Volleyballa in Formule Formisa so se v polfinalu pokalnega tekmovanja pomerile že leta 2013, ko so v Hočah kalcitovke prvič osvojile pokalni naslov. Tudi v Kranju bo vloga favoritinj na strani varovank Nicole Negra, ki so minuli teden na zaključnem turnirju srednjeevropske lige v Zagrebu izgubile finalni obračun z madžarsko ekipo Linamar Bekescsabai. V domačem prvenstvu so v rednem delu tekmovanja obakrat premagale Rogožanke.

V drugem polfinalnem paru je vloga favoritinj na strani Nove KBM Branika, ki je pred dobrimi 14 dnevi v rednem delu prvenstva v gosteh premagala Volleyball Ljubljano. Toda sodeč po predstavah na zaključnem turnirju srednjeevropske lige v Zagrebu, kjer so v polfinalu gladko izgubile proti Linamar Bekescsabaiju, nato pa po hudem boju v tekmi za tretje mesto le ugnale zagrebško Mladost, forma Mariborčank ni na najvišji ravni. Naporen urnik tekmovanja je očitno pustil posledice v njihovi igri.

Po petih letih bodo odbojkarice Volleyball Ljubljane spet zaigrale na zaključnem turnirju. Pred petimi leti so jih v polfinalu zaustavile kalcitovke, tokrat se bodo pomerile z Mariborčankami. Finalna tekma bo na sporedu v soboto, ko bosta v Kranju tudi polfinalni tekmi moškega zaključnega turnirja. Na prvi tekmi ob 14. uri bo ACH Volley igral s Krko, ob 17. uri pa se bodo pomerili branilci pokalnega naslova odbojkarji Calcita Volleyballa in domačega Triglava.



* Spored zaključnega turnirja pokala Slovenije za odbojkarice:
- petek, 17. marec, polfinale:
17.30 Calcit Volleyball - Formula Formis
20.30 Nova KBM Branik - Volleyball Ljubljana
- sobota, 18. marec:
20.30 finalna tekma

Značke: odbojka, pokal, ženske

Članki iz rubrike