favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 19.03.2017 00:21:46

Novi KBM Braniku še šestnajsti pokalni naslov (foto)

Tit Košir
Odbojkarice Nove KBM Branika so v finalni tekmi zaključnega turnirja pokala Slovenije v Kranju premagale Calcit Volleyball s 3:2 (21, -21, 23, -27, 7). Za Mariborčanke je bil to že šestnajsti pokalni naslov, tretji zaporedoma, Ljubljančanke so ostale pri dveh.

* Športna dvorana Planina, gledalcev 800, sodnika: Novak (Dvor), Tomec (Novo mesto).
* Nova KBM Branik: Mlakar 34, Blagne 4, Košenina, Kaučič 8, Vovk, Najdič 4, Milosavljević, Planinšec 17, Sobočan 15, M. Jerala, Pintar 1, Koskelo.
* Calcit Volleyball: Grudina 17, Božič, Mihevc 4, Blažič 7, Pahor, Igličar 1, Zaplotnik, Kostić 22, M. Jerala, Turk, Koleva 22, Van de Vyver 3.

Na zadnjih sedmih finalnih tekmah ženskega slovenskega pokalnega tekmovanja so se odbojkarice Nove KBM Branika in Calcita Volleyballa srečale šestkrat, dvakrat so bile boljše kalcitovke, štirikrat pa bankirke, ki so dobile tudi lanskoletni finalni obračun. Tudi v letošnji sezoni so več uspeha imele mariborske odbojkarice, saj so dobile vse štiri medsebojne dvoboje, po več kot dveh urah in pol pa so se veselile še pete, do zdaj najbolj pomembne zmage.

Po izenačenem začetku uvodnega niza, ko so po uspešnem napadu Slavine Koleve Ljubljančanke še vodile z 9:8, so z blokom Anite Sobočan nasprotnicam pobegnile za štiri točke (14:10). V še večjih težavah so bile aktualne državne prvakinje, ki so so imele težave na sprejemu, po točki Saše Planinšec. Mariborčanke so povedle z 18:11, vendar so se Ljubljančanke vrnile v igro. Na servis Ilke Van de Vyver so se nasprotnicam približale na dve točki zaostanka (20:22), v končnici pa so po kar treh zaporednih lastnih napakah Mariborčankam omogočile vodstvo z 1:0 v nizih.



Tudi začetek drugega niza je pripadel mariborskim odbojkaricam, a le do vodstva s 5:2, kajti na servis Ilke Van de Vyver so z blokom Oliver Kostić varovanke Nicole Negra na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo dveh točk. Bankirke so na servis Anite Sobočan še prišle do vodstva (13:11), vendar so se kalcitovke hitro vrnile v igro, saj so bile po dveh zaporednih blokih Tine Grudine v prednosti tudi ob drugem tehničnem odmoru (16:13). Serija točk za Calcit Volleyball na servis Pie Blažič se je nadaljevala, kajti po bloku Koleve je bilo že 18:13 za ljubljansko ekipo. A s tem niz še ni bil odločen, Iza Mlakar je Mariborčanke približala na dve točki zaostanka (17:19), vendar do preobrata ni prišlo. Kostićeva je izkoristila drugo zaključno žogo za izenačenje v nizih.

V izenačenem tretjem nizu so s točko Koleve na prvi tehnični odmor s prednostjo odšle ljubljanske odbojkarice. Bolgarska reprezentantka je poskrbela tudi za vodstvo z 10:7 in prvi polminutni odmor Bruna Najdiča v tretjem nizu, ki je mariborski ekipi pomagal, saj so s točko Anite Sobočan po daljšem času spet povedle (14:13), z asom Marine Kaučič pa na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo dveh točk. Po dveh zaporednih napakah Mlakarjeve sta bili ekipi na 18. točki izenačeni, z blokom Grudine, že njenim sedmim na tekmi, pa so bile Ljubljančanke tiste, ki so spet vodile (19:18). V napeti končnici so bile bolje zbrane Mariborčanke, ki so po zaslugi Sobočanove povedle z 2:1 v nizih.

Na začetku četrtega niza sta se ekipi menjavali v vodstvu, na servis Kaučičeve in po napaki Koleve pa so do prve večje prednosti (10:7) prišle Mariborčanke, ki so s svojimi servisi povzročale težave sprejemalkam Calcita Volleyballa. Mlakarjeva je svoji ekipi priborila tudi prednost štirih točk (13:9), takšna je bila tudi razlika ob drugem tehničnem odmoru. Ljubljančanke so se jim z novim blokom, tokrat Van de Vyverjeve, približale na točko zaostanka (16:17), v še eni napeti končnici pa je Koleva izid na 20. točki izenačila, nato pa so po napaki Sobočanove Ljubljančanke izkoristile tretjo zaključno žogo za izenačenje v nizih. Mariborčanke so pred tem zapravile dve za končno zmago.

Po skoraj dveh urah in pol igre so v tie-breaku Ljubljančanke povedle s 3:1, toda na servis Sare Najdič so Mariborčanke dosegle kar devet zaporednih točk, visoke prednosti pa niso več izpustile iz rok. Tekma se je končala z lastno napako ljubljanskih odbojkaric.

Značke: odbojka, pokal, ženske

Članki iz rubrike