mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 22.03.2017 19:33:49

Oranžni zmaji razbili Krko

Odbojkarji ACH Volleyja so v prvi tekmi četrtfinala državnega prvenstva doma premagali Krko s 3:0 (12, 21, 12).

* Dvorana Tivoli, gledalcev 100, sodnika: Perčič (Kamnik), Jovanović (Komenda).
* ACH Volley: Flajs 12, Kozamernik 9, Kovačič, Purič 5, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern, Pokeršnik 7, Buculjević 2, Armenakis.
* Krka: Brulec, Ožbalt, G. Erpič 4, Vrhovšek 2, Kosmina 5, U. Erpič, Stošić 1, Drobnič 6, Pucelj 2, Bregar 2, Renko, Turk 11.

Odbojkarji ACH Volleyja so še drugič v štirih dneh zanesljivo premagali Krko. Prvič jim je to uspelo pred štirimi dnevi v polfinalu pokala, tokrat pa v prvi tekmi četrtfinala prvenstva. Tekmi sta si bili podobni, Ljubljančani so imeli tudi v drugi premoč, spet pa je bilo najbolj izenačeno v drugem nizu. Ta se tokrat ni končal na razliko kot na prvi tekmi, toda Dolenjci so v njem vseeno nudili dostojen odpor.

Zmage Ljubljančanov, pri katerih je na mestu korektorja Apostolosa Armenakisa zamenjal Andrej Flajs, pa niso niti v enem trenutku ogrozili. Zato so imeli premalo učinkovit napad, prav v tem elementu je bila poleg bloka (ACH jih je dosegel 13) največja razlika med tekmeci. Pri Ljubljančanih je bil v njem razpoložen predvsem Žiga Štern, ki je bil s 14 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme.



ACH Volley je tekmo začel silovito, kot da bili njegovi igralci jezni po izgubi nedeljskega finala pokala proti Calcitu Volleyju. Z asom Dika Puriča je povedel s 3:1, po dveh napah tekmecev je bilo že 7:3. Razlika pa ni nehala rasti, ob drugem tehničnem odmoru je bilo 16:8, zmagovalec niza pa poznan.

Toda Novomeščani so v drugem nizu vendarle pokazali, da so prišli v prestolnico, da pokažejo dobro odbojko. Z blokom Sergeja Drobniča in asom Valentina Turka so povedli s 5:1, vodili pa tudi z 9:8. A servisi najprej Jana Pokeršnika, nato pa Andreja Flajsa, so tehtnico spet obrnili na ljubljansko stran, ACH je po asu Flajsa prišel do vodstva z 20:14, povedel tudi z 22:14, toda nato se je prehitro zadovoljil. Gosti so se z blokom in razpoloženim Turkom približali na 19:22, več pa jim ni uspelo.

Tretji niz pa je bil spet podoben prvemu. Gostitelji so hitro pobegnili, nato pa visoko prednost držali do konca.

Povratna tekma bo v soboto v Novem mestu.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike