900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.03.2017 20:28:34

Nova KBM boljša od GEN-I-ja

Odbojkarice Nove KBM Branika so v prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva doma premagale GEN-I Volley s 3:0 (17, 20, 20).

Dvorana Lukna, gledalcev 200, sodnika: Valentar (Prevalje) in Skudnik (Mežica).
* Nova KBM Branik: Mlakar 10, Blagne 8, Košenina, Kaučič, Vovk 2, Najdič, Milosavljević 4, Planinšec 13, Sobočan 6, Jerala, Pintar 8, Koskelo.
* GEN-I Volley: T. Bavdaž 2, P. Marušič 5, Uršič, N. Bavdaž 1, Kolbl 13, Djukić 7, Velikonja 1, Š. Marušič 4, Simčič, Spačal 6, Vičič, Gubaš, Beguš.

Odbojkarice Nove KBM Branika so tekmo začele poletno. Čeprav v ekipi, ki je začela tekmo, ni bilo Sare Najdič in Marine Kaučič - namesto njiju sta zaigrali Aleksandra Milosavljević in Ela Pintar - je bila igra zanesljiva v obrambi in učinkovita v napadu. Mariborčanke so povedle 8:3 in tudi v nadaljevanju stopnjevale ritem igre in višale prednost. Pri 18:7 so si privoščile nekaj napak, Teja Kolbl in Nika Bavdaž sta primorski ekipi priigrale nekaj točk za znižanje vodstva tekmic, nato pa sta Iza Mlakar in Saša Planinšec s točkami v napadu in bloku pripeljali ekipo do zmage v nizu.



V nadaljevanju so Primorke zaigrale bolj sproščeno. Izboljšale so igro v obrambi in bloku, uspešno so zaustavljale napade mariborskih odbojkaric. Ob prvem tehničnem odmoru so zaostajale le za točko, ob drugem pa se je njihov zaostanek povečal na štiri. Kljub temu se Goričanke niso predale. Zaigrale so bolj odločno, taka igra se jim je obrestovala. Pri 22:20 so ujele stik z mariborsko vrsto, toda preobrat jim ni uspel, saj so izkušene mariborske odbojkarice njihove poskuse zatrle.

Da so po kakovosti občutno boljše od tekmic, so Mariborčanke dokazale v tretjem nizu. Povedle so 8:3 in 13:6, ko je trener gostij posegel po menjavah igralk, ki so prispevale k boljši igri njegove ekipe. Ta je do konca niza uspela znižati prednost mariborske vrste, zasuk pa ji ni uspel. Druga tekma bo v petek v Novi Gorici, za napredovanje v finale pa sta potrebni dve zmagi.

"Po napornih tekmah je bil naš cilj zmaga. Ekipi je to uspelo in po tej plati sem zadovoljen. Tudi igra je bila dobra, z igro odbojkaric sem zadovoljen. Upam, da bomo tudi v petek zmagali," je dejal trener Nove KBM Branika Bruno Najdič. "Mariborčanke so bile veliko boljše, naša igra pa ni bila na pričakovani ravni. Če ne drugi tekmi dekleta ne bodo prikazala več, nas čaka še en poraz," je povedal trener GEN-I Volley Alen Bektašević.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike