favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 25.03.2017 20:51:45

Kakšen podvig Hočanov: iz druge lige naravnost v polfinale

www.alesfevzer.com
Odbojkarji Hoč so v povratni tekmi četrtfinala 1. DOL za moške v gosteh premagali Maribor s 3:0 (23, 19, 18) in se z izidom 2:0 v zmagah uvrstili v polfinale.

Dvorana Tabor, gledalcev 450, sodnika: Gril (Limbuš), Tovornikova (Maribor).
* Maribor: Horvat 9, Mulec, Mlakar, Pelemiš 6, Kvas, Donik 11, Možič, Uremović 6, Virtič, Hafner, Plesec 4, Kamnik 2, Knuplež, Košenina.
* Hoče: Crnjanski 15, Cafuta, Šijanec 10, M. Planinšič, Ledinek, Špindler, Franc 8, Repa 1, Vovk 9, Berglez, Radović 13, U. Planinšič 3, Zidar, Orthaber.

Zgodovinski uspehi Hoč se nadaljujejo. Varovanci Aleša Andloviča so se v svoji prvi prvoligaški sezoni prebili med štiri najboljše ekipe državnega prvenstva, kar pred začetkom sezone niso pričakoval nihče. To jim je uspelo po dveh zmagah nad sosedi iz Maribora, po dveh gladkih zmagah, pri katerih tekmecem niso dopustili niti niza. Tokrat so imeli nekaj težav le v uvodnem nizu, ko so iz rok izpustili zanesljivo vodstvo, a se rešili v končnici. Preostala dva niza pa so dobili bolj prepričljivo.


Uvodne minute tekme so minevale v nervozni igri, a so hoški odbojkarji hitro prevzeli pobudo in igrišču, izvedli nekaj organiziranih napadov in si s točkami Miomirja Crnjanskega ter Branislava Radovića priigrali prednost 11:7. Mariborski odbojkarji so igrali brez žara, na trenutke zmedeno, v napadu pa so bili ob čvrstem bloku gostov nemočni. Njihov zaostanek se je iz minute v minuto višal, ko so Hočani povedli 20:14, je kazalo na njihovo gladko zmago v nizu. Toda zgodil se je preobrat. Domača vrsta se je prebudila, zaigrala odločno in zanesljivo, gostujoča pa si je privoščila nekaj minut slabe igre, pri 23:23 so Mariborčani izničili prednost Hočanov. Toda ti so nato dosegli dve točki zapored in osvojili niz.

V drugem nizu je bila igra bolj izenačena. Hočani so imeli rahlo pobudo na igrišču, po zaslugi dobre igre v obrambi in točk Radovića so do prvega tehničnega odmora vodili za točko ali dve. V nadaljevanju so gostitelji po točkah Žige Donika dosegli zasuk z vodstvom 10:9, ki pa je bilo kratkotrajno. Hočani so se spet razigrali, ob drugem tehničnem odmoru vodili 16:14, nato pa s točkami Crnjanskega in Jake Vovka vodstvo povišali na 21:15. V končnici si zaigrali veliko bolj odgovorno in zbrano kot v prvem nizu, prednosti niso več izpustili iz rok.

Odlični Crnjanski je v tretjem nizu z neugodnimi začetnimi udarci, ki so vnašali zmedo med igralci na drugi stani mreže, imel največ zaslug, da je hoška ekipa povedla 9:4 in 10:5. Po točkah izkušenega Tomaža Horvata so se domači približali na dve točki (13:11), toda v napadu težko ustavljiva Crnjanski in Radović sta spet poskrbela za izdatnejšo prednost svoje ekipe (17:12). V končnici je hoška ekipa še enkrat dokazala, da je boljša od mariborske, dobila niz in tekmo, s tem pa se uvrstila v polfinale.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike