Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 20.05.2017 16:38:30

Kozamernik dobil novega soigralca

alesfevzer.com
Brazilec Eder Carbonera bo v novi sezoni soigralec slovenskega reprezentanta Jana Kozamernika v italijanski ekipi Trentino Volley.

Za 205 cm visokega brazilskega blokerja, ki je lani na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru osvojil zlato kolajno, bo Trentino Volley prvi klub v tujini.

Do zdaj je 33-letni odbojkar igral le v brazilski ligi, z ekipo Sada Cruzeiro pa je leta 2013 in 2015 osvojil tudi svetovno klubsko prvenstvo. Ob zlati kolajni iz Ria de Janeira se v dresu brazilske izbrane vrste lahko pohvali še s srebrno kolajno na zadnjem svetovnem prvenstvu na Poljskem in dvema prvima mestoma v svetovni ligi.

Eder, ki je v letošnji sezoni igral za Funvic Taubate, s katerim je bil drugi v brazilskem prvenstvu, je tretja letošnja okrepitev aktualnih italijanskih podprvakov. Pred njim sta v Trentino Volley že prišla italijanski reprezentančni korektor Luca Vettori in Kozamernik, zapustili pa so ga kapetan slovenske izbrane vrste Tine Urnaut, ki bo v novi sezoni igral za Modeno, kamor odhajajo tudi bloker Daniele Mazzone, češki korektor Jan Štokr (Liberec, Češka) in Argentinec Sebastian Sole (Funvic Taubate).

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike