sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

STA
STA
0 07.06.2017 20:17:40

Saša Planinšec zapušča bankirke in odhaja v Dresden

Slovenska odbojkarska reprezentantka Saša Planinšec, ki se je z odličnimi igrami izkazala na nedavnih kvalifikacijah v Viana do Castelu za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2018, bo kariero nadaljevala v tujini. Novi klub 22-letne mariborske blokerke bo nemški državni prvak Dresdner, s katerim bo igrala tudi v ligi prvakinj.

Planinščeva je do zdaj igrala le za Novo KBM Branik, s katero je v letošnji sezoni osvojila oba domača naslova. Zanjo bo trikratni zaporedni nemški državni prvak prvi klub v tujini, podpisala pa je dvoletno pogodbo.


"Sašo sem opazil že lani poleti, ko je Slovenija večkrat igrala proti Češki. Odlično igra v napadu, dobra je tudi v bloku, telesno je odlično pripravljena in bo zagotovo okrepitev za našo ekipo," je ob prihodu slovenske reprezentantke za klubsko spletno stran dejal Alexander Waibl, trener Dresdnerja.

"Veselim se novih izzivov v Dresdnu. V preteklosti je v tej ekipi igralo veliko odličnih igralk, tudi zdaj gre za odlično ekipo. Počaščena sem, da bom lahko del te ekipe," pa je dejala 185 cm visoka Mariborčanka, ki jo v reprezentančnem dresu avgusta čakajo še dodatne kvalifikacije za uvrstitev na SP 2018, septembra pa bo z reprezentanco do 23 let nastopila še na SP v Ljubljani.

Značke: odbojka, prestop

Članki iz rubrike