Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 20.06.2017 16:06:50

Novogoriške odbojkarje bo v 1. DOL vodil Rade Dačović

Odbojkarje GEN-I Volleyja, ki so se po tem, ko se je SIP Šempeter odločil, da tekmovanje nadaljuje v 2. DOL, uvrstili med najboljše slovenske klube, bo vodil njihov nekdanji igralec Srb Rade Dačović. Po enoletnem premoru se v klub vrača Daniel Filiputti, v domači klub pa se vrača Rok Krašna, ki je lani igral za Pro Volley iz Maribora.

Novogoričani so v minuli sezoni v drugoligaški konkurenci osvojili drugo mesto, v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev v 1. DOL pa so v dveh tekmah morali priznati premoč SIP Šempetra, ki pa se je pred slabimi 14 dnevi odločil, da svoje mesto prepustil prav odbojkarjem GEN-I Volleyja.

"Naša želja je bila, da bi se že preko dodatnih kvalifikacij uvrstili v 1. DOL, vendar nam to ni uspelo, in ko so nam Šempetrani ponudili menjavo mest, smo jo z veseljem sprejeli. Tudi zato, ker bodo vsi igralci ostali v klubu. Po enoletnem premoru se na odbojkarsko igrišče spet vrača Filiputti, iz Maribora pa se je vrnil tudi organizator igre Krašna. Do spremembe pa bo prišlo na trenerskem položaju, saj se Samo Miklavc zaradi študijskih obveznosti seli v Maribor, zato smo se za sodelovanje dogovorili z Dačovićem, mladim trenerjem iz Srbije, ki je dres našega kluba nosil od leta 2004 do 2007, tako da dobro pozna našo sredino. Prepričani smo, da bo iz naših mladih igralcev potegnil maksimum," je o dogajanjih v novem slovenskim odbojkarskem prvoligašu dejal direktor kluba Uroš Stanič.



GEN-I Volley se je prvič v 1. DOL uvrstil v sezoni 2003/4, takrat še pod imenom Marchiol Prvačina, v zadnjih sezonah je deloval kot Go Volley, od letošnje sezone pa bo, tako kot ženska ekipa, nosil ime GEN-I Volley.

"Ekipo bomo poskusili okrepiti še z enim udarnim napadalcem, da bi zagotovili nekoliko več prodornosti v ključnih trenutkih. Ekipa je zelo mlada, z izjemo izkušenega Andraža Paliske, ki zelo dobro pozna raven tekmovanja v 1. DOL, zato še toliko bolj potrebujemo še enega izkušenega igralca," pa je o morebitnih okrepitvah spregovoril Stanič.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike