1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ou
ou
0 01.09.2023 11:58:27

Drugi tekmec slovenskih odbojkarjev bo Finska, ki ima eno prednost ...

alesfevzer.com
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v sredo uspešno začela evropsko prvenstvo. V Varni je v skupin B premagala neugodno Ukrajino, po dnevu odmora pa jo danes čaka druga tekma, pomerila se bo s Finsko, ki prostega dneva ni imela. V sredo je s 3:0 premagala Hrvaško, v četrtek pa se dobro upirala Bolgariji in izgubila z 1:3.

"Uspešno smo opravili prvo nalogo, predvsem rezultatsko, v igri pa so bile rezerve. Nismo še v pravi formi, vendar pričakujemo, da bomo iz tekme v tekmo rasli. Na nobeni tekmi pa ne pričakujemo lahkega dela, tudi proti Finski ne," je na realnih tleh slovenski bloker Jan Kozamernik.

Slovenski in finski odbojkarji so se na EP že srečevali. Nazadnje leta 2019 v Ljubljani, ko so bili uspešnejši Slovenci, pred tem so bili 2011 na Dunaju in 2013 v Herningu boljši Finci. Skupni rezultat v medsebojnih dvobojih je 3:3, Skandinavci so dobili prve tri, Slovenci pa zadnje tri, dvakrat so bili boljši tudi v svetovni ligi.



"Finci niso več, kar so bili. Pomladili so ekipo, vse se vrti okrog njihovega izvrstnega podajalca. Vsekakor so nevarni, a če bomo pravi, bomo zmagali," napoveduje libero Jani Kovačič.

Finci kolajn z velikih tekmovanj še nimajo, najbližje so bili leta 2007 v Rusiji, ko so zasedli četrto mesto. So pa, če odštejemo, domačine Bolgare, vsekakor reprezentanca, ki ima v Varni največ navijačev. Finci so namreč zavzeli tudi odbojkarske dvorane, zato bo to njihova prednost pred Slovenijo. Upajmo, da tudi edina ... 

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike