Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ou
ou
0 15.09.2023 06:23:39

S kom in kdaj se bodo slovenski odbojkarji borili za bron? Zdaj je vse jasno!

CEV
V finalu moškega evropskega prvenstva so se poljski reprezentanci, ki je v polfinalu premagala Slovenijo, pridružili branilci naslova, Italijani.

Slednji, sicer tudi svetovni prvaki, so za uvrstitev v finale nadigrali olimpijske prvake, Francoze, premagali so jih gladko s 3:0 (21, 19, 23). Tekma je bila enakovredna le do končnice prvega niza. V njej pa je s servisi zablestel italijanski rezervni podajalec Riccardo Sbertoli, ki je naredil razliko. V preostalih dveh nizih so Italijani nadaljevali z odličnimi servisi, razpoloženi so bili tudi v drugih elementih, varovanci nekdanjega selektorja Slovenije Andree Gianija so bili pred navdušenim občinstvom bolj ali manj nemočni.

Domači so si že na začetkov nizov priigrali zanesljivo prednost, v drugem nizu težav, da so jo obdržali, niso imeli, v tretjem pa so se v končnici tekmeci približali na točko zaostanka, toda preobrat jim vendarle ni uspel.

Pri navdihnjenih Italijanih je navduševala predvsem naveza podajalca Simoneja Gianellija in korektorja Yurija Romana. Slednji je bil s 15 točkami najučinkovitejši v svoji vrsti, 13 jih je dodal Daniele Lavia. Bloker Barthelemy Chinenyeze je bil z desetimi točkami najbolj učinkovit pri Franciji. 

Slovenija se bo tako na tekmi za tretje mesto, ki bo na sporedu v soboto ob 17.30, pomerila s Francijo. Veliki finale med Italijo in Poljsko bo v soboto ob 21. uri. 

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike