Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ou
ou
0 30.09.2023 07:03:00

Bum, bum, zmaga! Začeli so vrhunsko in naredili prvi korak proti Parizu

CEV
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v Tokiu z zanesljivo zmago začela kvalifikacijski turnir za olimpijske igre leta 2024 v Parizu.

Slovenija - Tunizija 3:0 (20, 18, 21)
Tokio - Dvorana Yoyogi, gledalcev 500, sodnika: Juraj (Slovaška), Mezzofy (Madžarska).
Slovenija: Pajenk 10 (2 asa, 1 blok), Planinšič, Kozamernik 6, Toman, Bračko, Vinčić, Štalekar 1 (1 blok), Koncilja, Kovačič, Ž. Štern, Urnaut 9, Čebulj 15 (3 ase, 1 blok), Možič 9 (1 as), Mujanović.
Tunizija: Kadhi 6 (1 blok), Ben Slimene 1 (1 as), Korbosli, Ben Othmen 7 (1 blok), Ben Romdhane 6 (1 blok), Agrebi 4 (1 blok), Nagga 15, Mrabet, Mbareki, Ben Tahar, Ben Youssef, Bouguerra 3, Hmissi.

Slovenski odbojkarji so po napovedih storili prvi korak proti olimpijskim igram v Parizu. Že pred tekmo se je vedelo, da Tunizijci niso ekipa, ki bi se proti eni najboljših evropskih reprezentanc, lahko spogledovala z zmago, Slovencem, za nekaj razredov kakovostnejšim tekmecem, je bilo potrebno na igrišče stopiti le s pravim pristopom, kar so tudi storili.

Varovanci Gheorgheja Cretuja, ki so z izjemo same končnice tretjega niza, ko je Uroš Planinšič na mestu organizatorja igre zamenjal Dejana Vinčića, Nik Mujanović na korektorju Roka Možića, Sašo Štalekar pa na bloku Alena Pajenka, igrali z najboljšo možno postavo, niso bili niti enkrat v položaju, ko bi lahko pomislili, da tekme ne bi dobili.

Ves čas so nadzorovali položaj, daljših slabših obdobij niso imeli. Tunizijci so bili enakovredni le do izida 15:15 v prvem nizu, nato pa so Slovenci po servisih Jana Kozamernika prišli do štirih točk prednosti in se niso več zaustavili.


Drugi in tretji niz so rešili že prej. V drugem so z dobrimi servisi povedli s 15:8, v tretjem po dveh asih Roka Možiča s 15:10, do konca pa niso dovolili, da bi se tekmeci resneje približali, tekmo je z blokom končal Štalekar.

Slovencem ni bilo niti potrebno pokazati vsega znanja, da so na tretjim medsebojnem obračunu prišli do tretje gladke zmage. Dober sprejem jim je zagotavljal učinkovite napade, tudi pri preostalih elementih so bili dovolj dobri, da se jim niti za trenutek ni bilo potrebno bati za zmago.

Najučinkovitejši v slovenski vrsti je bil Klemen Čebulj, dosegel je 15 točk, od tega tri z asi.

V nedeljo bo Slovenija v drugem krogu turnirja igrala s Turčijo.

Alen Pajenk, bloker Slovenije: "Tekma ni bila tako lahka, kot je mogoče videti. Mučila nas je predvsem zgodnja ura, ob 10. uri res nismo vajeni igrati. A važno je, da smo zmagali, da s smo zanesljivo odprli turnir. Za naslednje tekme pa se bo treba prej zbuditi, prej priti na tekmo in začeti igrati že od prve točke."

Klemen Čebulj, sprejemalec Slovenije: "Dobro, da smo se z jutranjimi treningi vsaj malo privadili na zgodnjo uro začetka tekem. Ob 10. uri praktično nikoli ne igramo, zato nam je to kar predstavljalo težavo. Začeli smo v krču, a se vseeno dokaj hitro sprostili in začeli igrati našo igro, posledica je bila gladka zmaga."

Članki iz rubrike