pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 07.12.2023 21:58:49

Mariborske odbojkarice brez prvega trenerja končale evropsko pot

Odbojkarice Nove KBM Branik so izpadle v osmini finala pokala Cev, potem ko so izgubile tudi povratno tekmo proti švicarski ekipi Viteos Neuchatel.

Neuchatel - Nova KBM Branik 3:2 (17, 12, -21, -16, 10) 

Neuchatel - Športna dvorana Riveraine, gledalcev 1310, sodnika: Popović (Srbija), Abulut (Turčija).
Viteos Neuchatel: Delley, Haynes 3 (1 as), Petitat 5 (1 as, 1 blok), Camelique 10 (2 asa, 1 blok), Pierret 1, Gross 9 (3 ase, 2 bloka), Branca 15 (1 as, 5 blokov), Trösch 1, Scrucca 7 (2 asa, 1 blok), De Micheli 3 (2 bloka), Scambray 11 (1 as, 3 bloke), Grubbs 9 (1 as, 1 blok), Chappatte, Lengweiler.
Nova KBM Branik: Mlakar 8 (2 asa, 1 blok), K. Milošič 2, Šalamun, Štampar 7 (4 ase), Ulrih, Lekše 11 (2 bloka), Senekovič, Cikač, Farkaš, Ramić 2, N. Milošič 11 (6 blokov), Potokar 4 (1 blok), Tišma 4 (1 as, 2 bloka).

Slovenska odbojka z izjemo lige prvakov in prvakinj, kjer posebne vloge nima, ostaja brez predstavnikov v preostalih evropskih tekmovanjih. Kot zadnje so svojo evropsko pot končale odbojkarice Nove KBM Branika, ki proti mednarodno obarvanim Švicarkam, te so s 3:1 dobile že prvo tekmo, na povratnem obračunu niso imele nobene možnosti, da bi se jim konkretno oddolžile za poraz v Mariboru. Čeprav je bil izid tesen, pa ne kaže realnega stanja, saj so gostiteljice napredovale že po dveh nizih, nato pa nadaljevale brez svojih najboljših igralk.

Tekma je imela svojo uverturo že pred odhodom, saj se je vodstvo mariborskega kluba sporazumno razšlo s trenerjem Tilnom Kozamernikom. Ekipo je v Švico začasno odpeljal njegov pomočnik Žiga Kos, ki pa je očitno ni mogel dovolj pripraviti oziroma motivirati, da bi lahko računale na ugodnejši rezultat.

Švicarska ekipa, v kateri imajo glavno besedo Američanke, je od samega začetka nadzorovala položaj na igrišču, tekmice niti v enem trenutku niso pokazale, da bi lahko bile, ko je bilo pomembno, nevarne. Iza Mlakar, najboljša napadalka ekipe, v prvem nizu ni dosegla niti točke, v drugem le dve, njena uspešnost v napadu je bila v teh dveh nizih le 11-odstotna.

Nasploh je napad tisti element, ki je kazal na veliko razliko med ekipama, domače so bile učinkovite, gostje še zdaleč ne. Se pa je položaj na igrišču spremenil v tretjem nizu, potem ko je bilo že znano, kdo bo napredoval.

Domači trener je s klopi potegnil rezervno postavo, s tem pa ponudil možnost Slovenkam. Te so jo kljub slabemu začetku sredi niza začele izkoriščati, tako da so niz dobile in nato še četrtega. Petega pa so spet izgubile, čeprav se pri domačih najboljše igralke niso vrnile na igrišče.

Članki iz rubrike