pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

sta
sta
0 02.03.2024 22:20:15

Calcit z zmago nad Mariborčankami v finalu srednjeevropske lige

Calcit Volley
Odbojkarice Calcita Volleyja so se uvrstile v finale srednjeevropske lige, potem ko so v polfinalu zaključnega turnirja v Mariboru premagale domačo Novo KBM Branik s 3:0 (16, 20, 15).

* Dvorana Lukna, gledalcev 100, sodnika: Stipančev Matečić (Hrvaška), Adler (Madžarska).
* Nova KBM Branik: Mlakar 6, K. Milošič 8 (1 as, 3 bloke), Kneževič, Štampar, Ulrih, Lekše 1 (1 blok), Senekovič, Cikač, Ramić 6 (1 blok), N. Milošič 3 (1 blok), Potokar 5, Tišma 2.
* Cacit Volley: Rituper, Gorjup, Radišković 12 (3 ase, 2 bloka), Šen 9 (1 as), Najdič 1, Hutinski 9 (6 blokov), Boisa, Charuk 10 (2 asa, 2 bloka), Topič, Grubišič-Čabo, Maček, Pucelj 14 (2 asa), Čižman, Banko.

Kamničanke, najboljša ekipa rednega dela srednjeevropske lige in letos še neporažena v domači ligi, je upravičila vlogo favoritinje in se zanesljivo uvrstila v finale. Po mnenju mnogih lažje od pričakovanj, saj je bil odpor Mariborčank slaboten.



Gostiteljice so bile nerazpoložene in to v vseh elementih. V svojih vrstah niso imele igralke, ki bi povlekla ekipo, tudi reprezentantka Iza Mlakar je bila neprepričljiva.

Domačim je veliko težav povzročal blok, ki je hitro umiril domače napadalke. Predvsem je bila v njem previsoka ovira Mariborčanka v kamniški vrsti Sara Hutinski, ki je s tem elementom dosegla šest točk. Uspešno sta ji pomagali še Lucie Charuk in Andjelka Radišković, Maša Pucelj pa je bila uspešna v napadu, s 14 točkami je bila najučinkovitejša igralka tekme.

Calcit se bo nedeljo v finalu pomeril z zagrebško Mladostjo, ki je v drugem polfinalu s 3:0 ugnala branilke naslova, igralke madžarske ekipe Switelsky Bekescsaba.

Značke: odbojka, evropa, calcit

Članki iz rubrike