evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

db
db
0 02.03.2015 10:48:54

V pričakovanju finala

db
S tekmami 14. kroga se je končal redni del ligaškega tekmovanja v balinarski superligi. Para polfinalnih srečanj 7.marca v Škofji Loki sta Hrast - Krim in Lokateks Trata - Luka Koper.

Rezultati 14. kroga so bili bolj ali manj pričakovani. Vodilna Lokateks Trata in Hrast sta v celoti opravičila vlogo favoritov, kar sta dokazala z visokima zmagama proti Luki Koper oziroma Skali. Košana se je z zmago nad ljubljanskim Krimom prebila na visoko peto mesto, ki za novinca v superligi vsekakor pomeni zavidljiv podvig. Krim se je kljub porazu na tretjem mestu zamenjal z Luko, ker je zadnjo srečanje izgubil z manjšo razliko od Koprčanov. Ker sta imela Krim in Luka Koper na koncu popolnoma enak točkovni izkupiček, je o vrstnem redu in izboru tekmecev v polfinalu odločal šele rezultat v medsebojnih srečanjih med Krimom in Luko, ki pa je bil v prid Ljubljančanov.
 
Lokateks Trata je na gostovanju v Kopru brez težav premagala domačo Luko, ki je nastopila brez svojih ključnih mož Joška Buterina in Gregorja Moličnika. Uvodne igre so napovedovale katastrofo oslabljenih Koprčanov, ki so se takoj na začetku znašli v zaostanku 0:8. V nadaljevanju je Luka vendarle preprečila višji poraz, saj so se tako igre zbijanja kot tudi zadnje klasične igre končale z delitvijo točk. Luka Koper in Lokateks Trata se bosta ponovno spopadla že čez teden dni v Škofji Loki. Takrat bo šlo zares, saj se bo zmagovalec dvoboja uvrstil v finale, ki bo odločal o naslovu državnega prvaka.
 
Srečanje v Pivki med Košano in Krimom je bilo polno preobratov. Košanci so po uvodnih igrah povedli s štirimi točkami naskoka, nato pa v disciplinah zbijanja od možnih osmih osvojili le dve točki, tako da so v zadnjo tretjino tekme stopili z zaostankom dveh točk. Zadnje štiri igre so dobili Košanci, ki so na koncu slavili s šestimi točkami razlike.
 
Hrast je v srečanju proti Skali dobil uvodne klasične igre s štirimi točkami razlike, nato pa si v disciplinah zbijanja že zagotovil neulovljivo prednost. Z delitvijo točk v zadnjih štirih igrah se je srečanje sosedov s Krasa končalo s pričakovano zmago Kobjeglavcev.
 
Planina Ribnikar AS je po devetih zaporednih porazih na svojem poslovilnem superligaškem nastopu v srečanju proti Anteni zabeležila tesno zmago s 14:12 in se na ta način poslovila od svojih najzvestejših navijačev in od balinarske dvorane v Škofji Loki, v kateri so imeli v času tekmovanja v superligi svoje začasno prebivališče. Naslednjo sezono bodo igrali v Kranju.

 
Rezultati 14. kroga
Luka Koper - Lokateks Trata 9:17

Košana - Krim 16:10
Skala - Hrast  9:17
Planina Ribnikar AS - Antena Portorož  14:12
 
Vrstni red: Lokateks Trata 26 točk, Hrast 21, Krim in Luka Koper 13, Košana 12, Antena Portorož in Skala 10, Planina Ribnikar AS 7
 
Polfinale (Škofja Loka, sobota 7. 3.)
ob 10. uri: Hrast - Krim
ob 15. uri: Lokateks Trata - Luka Koper

Članki iz rubrike