pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

sk
sk
0 14.04.2015 14:50:38

Fidelova in Lužan najbližje naslovu

sk
Minuli konec tedna je bil na razporedu prvi krog posamičnega kegljaškega DP v članski konkurenci, na katerega se je z območnih prvenstev uvrstilo po 48 igralk in igralcev.

Osem najboljših igralcev iz lanskega ekipnega DP v 1. A ligah je imelo nastop že zagotovljen. Dekleta so svoje nastope opravila v Slovenj Gradcu in v Novi Gorici. Največ uspeha so pričakovano imele igralke Celja, saj se jih je med prvih deset uvrstilo kar osem.

V Slovenj Gradcu se je najbolje znašla Postojnčanka Anja Ulaga, ki je podla odličnih 611 kegljev. Malce presenetljivo je drugi rezultat dosegla Celjanka Barbara Štancer (595). V Novi Gorici so se med seboj v glavnem borile celjske reprezentantke. Najboljša je bila Barbara Fidel, ki je pristala pri podrtih 631 kegljih in si nabrala lepih 21 kegljev prednosti pred drugim krogom prvenstva, ki bo v soboto v Cerknici, ko bodo na sporedu dvoboji osmine finala in četrtfinala. Nastop v osmini finala bo štel za prvenstvo v kombinaciji, kamor se bo prištel seštevek teh prvih dveh nastopov.

Edino manjše presenečenje je uvrstitev na šesto mesto Patricije Bizjak, ki igra za B ligaša Ceršak, sicer pa je Celjanka. Komajda si je uvrstitev v nadaljevanje zagotovila nekdanja reprezentantka Branka Pavlović, sicer članica B ligaša Izole. Za 'nagrado' jo v osmini finala čaka Barbara Fidel. Zelo zanimiv bo sestrski obračun v Cerknici med Rado in Nado Savič.

Fantje pa so svoja prva dva nastopa opravili v Hrastniku in v Kamniku. V Hrastniku je izvrsten nastop uspel Kranjčanu Janžetu Lužanu, ki je zaključil svoj nastop pri kar 670 podrtih kegljih. Še najbližje mu je prišel njegov soigralec Gregor Bajželj, ki se je zaustavil pri 649 kegljih. Zelo dober je bil tudi Mariborčan Sandi Sajko (641). V Kamniku so domače kegljišče zelo dobro izkoristili igralci Calcita, ki so si tako močno popravili svoja izhodišča za nadaljevanje prvenstva v kombinaciji. Tudi tokrat je bil s 622 keglji najboljši Lužan, ki si je nabral verjetno že nedosegljivo prednost pred Sajkom, ki zdaj znaša kar 47 kegljev. To je lepa popotnica za Zagorje, kjer bo osmina finala za DP posameznikov štela še za tretji nastop v kombinaciji.

Tudi v moški konkurenci smo videli nekaj presenečenj. Največje je prav gotovo Milan Kovačič, član B ligaša Radenske, ki je zasedel sedmo mesto. Med igralci iz B lige je bil uspešen tudi Zlatko Pajnič, ki je deseti in je kapetan novega A ligaša Kočevja. Med presenečenja pa moramo šteti tudi Zorana Ilnikarja, nekdanjega reprezentanta, ki je sedaj član drugoligaša Ograjca iz Ljubljane, ki se je pretolkel do dvanajstega mesta. Med šestnajstimi igralci, ki bodo nastopili v Zagorju, bo tudi Konjičan Stane Gmajner.



Po četrtfinalih bomo dobili polfinaliste, ki bodo nadaljevali svoje zaključne boje v Novem Mestu v nedeljo popoldne ob štirih, kjer bomo dobili nove posamične prvake za leto 2015. Razglasitev v kombinaciji bo že dan poprej na že omenjenih kegljiščih v Cerknici in Zagorju.


Izidi prvega kroga DP v kombinaciji
Ženske
1. B Fidel 1220, 2. E. Sajko 1199, 3. B. Strelec 1193, 4. A. Kozmus (vse Celje) 1184, 5. A. Ulaga (Proteus) 1179, 6. P. Bizjak (Ceršak) 1175, 7. S. Črep 1168, 8. N. Savič 1158, 9. R. Savič 1154, 10. B. Štrancer (vse Celje) 1145

Moški
1. J. Lužan (Triglav) 1292, 2. S. Sajko (Konstruktor) 1245, 3. K. Mahkovic 1244, 4. M. Oman (oba Calcit) 1241, 5. G. Bajželj (Triglav) 1239, 6. T. Jurančič (Konstruktor) 1226, 7. M. Kovačič (Radenska) 1226, 8. L. Sajko (Konstruktor) 1223, 9. D. Hafnar (Calcit) 1218, 10. Z. Pajnič (Kočevje) 1217

Članki iz rubrike